FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOGOMET: USKORO UDRUŽENJE NAJJAČIH 15 EUROPSKIH LIGA

BERLIN, 1. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Petnaest europskihnogometnih liga, uključujući i one iz najjače "Lige Petice", namjeravauskoro utemeljiti posebni udruženje koje će štititi njihove interese uodnosima sa Europskim nogometnim savezom (UEFA) i Europskom unijom(EU).
BERLIN, 1. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Petnaest europskih nogometnih liga, uključujući i one iz najjače "Lige Petice", namjerava uskoro utemeljiti posebni udruženje koje će štititi njihove interese u odnosima sa Europskim nogometnim savezom (UEFA) i Europskom unijom (EU).

Udruženje će se zvati Europska profesionalna liga (EPFL), a sjedište će biti u Bruxellesu. Inicijatori nastanka EPFL su udruženja prvoligaša iz Njemačke, Italije, Engleske, Francuske i Španjolske, a za radna tijela u osnivanju i usuglašavanje zakonskih i statutarnih akata zaduženi su profesionalci iz talijanske Serie A.

Očekuje se da će EPFL biti protuteža skupini "G14", u koju je uključeno 18 najjačih europskih klubova. EPFL će pomagati klubovima pri lobiranju oko televizijskih prava,a očekuju i da će UEFA osigurati mjesto u svom Izvršnom odboru za jednog člana EPFL-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙