FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 1. prosinca 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 1. prosinca 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Priče o Djedu Božićnjaku za djecu su dobre jer kod njih razvijaju pojmove dobra i zla, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Psychiatric Bulletin". "To je dragocjen adut roditeljima jer potiče stvaranje morala kod djece koja vjeruju da Djed zna jesu li bili dobri ili nisu", objasnila je liječnica Lynda Breen iz livepoolske dječje bolnice Alder Hey. U istom časopisu psihijatar Mark Salter izražava žaljenje jer su važnost mita i magije, a posebice legenda o Djedu Božićnjaku, nestali u društvu koje u prvi plan stavlja realnost.

LOS ANGELES - Divovsko čudovište Godzilla, kultni lik japanskog filma, proslavio je u ponedjeljak 50. rođendan dobivši zvijezdu na čuvenom Šetalištu slavnih u Hollywoodu. Godzilla je dobio 2271. zvijezdu na slavnom bulevaru u susjedstvu imena poput Marilyn Monroe i Grete Garbo. Svečanošću se ujedno obilježava novi nastavak "Godzilla Final Wars", film koji se počinje prikazivati u prosincu. Dvadesetdeveti film iz serije započete 1954. pripovijeda o ratovima čudovišta u New Yorku, Parizu, Šangaju i Sydneyju. Nastao u razdoblju obilježenom strahom od nuklearne katastrofe, Godzilla je zabilježio nagli uspjeh u Japanu i svijetu, privukavši više od 98 milijuna gledatelja.

LOS ANGELES - Jednom Filipincu odbijen je zahtjev za stalnom boravišnom vizom u SAD-u jer je njegova supruga operacijom promijenila spol. Američki su dužnosnici imigracijske službe svoju odluku temeljili na zakonu iz 1996. godine o obrani braka. Jiffy Javenella (27) sada čeka deportaciju, kazao je odvjetnik filipinskog para i dodao da nema nikakve alternative. Javenellina supruga Donita Ganzon (58) dobila je američko državljanstvo 1987. godine, šest godina nakon operacije promjene spola, te je dobila potvrdu na kojoj stoji da je ženskog spola. Javenella je ušao u SAD 2001. godine kao njezin zaručnik, a stalnu boravišnu vizu je zatražio nakon što su se vjenčali u Las Vegasu 2001. godine. No Ganzon je, u razgovorima s imigracijskim agentima početkom godine, otkrila da je promijenila spol 1981. godine pa je imigracijska služba tri tjedna nakon razgovora odbila Javenellin zahtjev.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙