FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajinska središnja banka ograničila isplatu dolara

KIJEV, 30. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinska središnja banka uponedjeljak je ograničila prodaju dolara kompanijama i građanima te jezatražila od komercijalnih banaka da prekinu s isplatama depozitaprije isteka oročenja kako bi se sačuvala stabilnost u političkojkrizi koja traje u toj zemlji već tjedan dana.
KIJEV, 30. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinska središnja banka u ponedjeljak je ograničila prodaju dolara kompanijama i građanima te je zatražila od komercijalnih banaka da prekinu s isplatama depozita prije isteka oročenja kako bi se sačuvala stabilnost u političkoj krizi koja traje u toj zemlji već tjedan dana.

Ograničila je i limite kod podizanja gotovine s bankomata. U svom priopćenju središnja je banka objavila da će te mjere, poduzete uslijed političke krize koja je izbila nakon predsjedničkih izbora čiji su rezultati dovedeni u sumnju, biti na snazi do kraja godine.

"Razmotrivši trenutnu gospodarsku situaciju, sa ciljem da osigura stabilnost bankarskog sustava i obrani depozitare, središnja banka usvojila je brojne korake", stoji u tom priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙