FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZBOG SUPRUGE TRANSSEKSUALKE NE MOŽE ŽIVJETI U SAD-U

LOS ANGELES, 30. studenog 2004. (Hina/AP) - Jednom Filipincu odbijen jezahtjev za stalnom boravišnom vizom u SAD-u jer je njegova suprugaimala operaciju promjene spola.
LOS ANGELES, 30. studenog 2004. (Hina/AP) - Jednom Filipincu odbijen je zahtjev za stalnom boravišnom vizom u SAD-u jer je njegova supruga imala operaciju promjene spola.

Američki su dužnosnici imigracijske službe svoju odluku utemeljili na zakonu iz 1996. godine o obrani braka. Jiffy Javenella (27) sada čeka deportaciju, kazao je odvjetnik filipinskog para. "On je u limbu, nema nikakve alternative", rekao je odvjetnik Philip Abramovitz.

Javenellina supruga Donita Ganzon (58) dobila je američko državljanstvo 1987. godine - šest godina nakon operacije promjene spola - te je dobila potvrdu na kojoj stoji da je ženskog spola.

Javenella je ušao u SAD 2001. godine kao njezin zaručnik, a stalnu boravišnu vizu je zatražio nakon što su se vjenčali u Las Vegasu 2001. godine.

No, Ganzon je, u razgovorima s imigracijskim agentima početkom ove godine, otkrila da je promijenila spol 1981. godine, a tri tjedna poslije tog razgovora imigracijska je služba odbila Javenellin zahtjev.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙