FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada sutra raspisuje predsjedničke izbore

ZAGREB,29. studenoga(Hina) - Vlada će sutra i formalno raspisatipredsjedničke izbore za nedjelju, 2. siječnja 2005.
ZAGREB,29. studenoga(Hina) - Vlada će sutra i formalno raspisati predsjedničke izbore za nedjelju, 2. siječnja 2005.

Bit će to četvrti izravni izbori za predsjednika države od stjecanja neovisnosti.

Vlada bi sutra, prema neslužbenim informacijama iz Banskih dvora, trebala utvrditi i predpristupni ekonomski program (PEP), obvezujući dokument u kojem svaka zemlja kandidat definira ekonomsku politiku i reforme koje je potrebno provesti u cilju uspješnog pridruživanja EU.

Uz glavna ekonomska kretanja, PEP će sadržavati i odrednice makroekonomskog programa, javnih financija i strukturne reforme u razdoblju 2005.-2007.

Vlada premijera Ive Sanadera kao svoje glavne ekonomske ciljeve postavila je, a očekuje se da će ih precizirati i u PEP-u, makroekonomsku stabilnost i ekonomski rast, usporavanje rasta vanjskog i javnog duga, fiskalnu konsolidaciju i smanjenje nezaposlenosti.

Vlada će, očekuje se, i u PEP-u ponoviti svoju opredijeljenost ubrzanju privatizacije, te daljnje korake u provedbi strukturnih reformi u pravosuđu, obrazovanju, znanosti, reformi usmjerenih primjerice stabilizaciji zdravstvenog sustava.

Vlada bi sutra trebala donijeti i nacionalni program zaštite potrošača za 2005. i 2006. godinu, te utvrditi više zakonskih prijedloga, među kojima i konačni prijedlog zakona o osiguranju depozita, itd.

Prema najavama iz Sabora, Vlada bi se sutra trebala očitovati i o amandmanima podnijetim na konačni prijedlog novog zakona o pravima hrvatskih branitelja.

No, koje će se točke uistinu naći pred Vladom, znat će se tek sutra prijepodne nakon sjednice Vladina užeg kabineta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙