FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 27. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat
ZAGREB, 27. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader najavio je večeras da će Vlada izbore za predsjednika Republike raspisati u utorak, 30. studenog. Vlada Republike Hrvatske u utorak će raspisati predsjedničke izbore koji će se održati u nedjelju, 2. siječnja 2005. godine, rekao je Sanader u razgovoru za Dnevnik HTV-a.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ocijenio je danas da to što premijer nije supotpisao rješenje o smjeni ravnatelja Protuobavještajne agencije (POA) ne znači da je riječ o ustavnoj krizi. Mesić je izrazio spremnost za razgovor sa Sanaderom kako bi se to pitanje razriješilo. U izjavi novinarima prigodom susreta s građanima u njegovu Uredu ocijenio je da je, u skladu s ustavnim ovlastima, učinio što je trebalo. Od zahtjeva za razrješenjem Podbevšeka, rekao je, bilo bi moguće odustati samo kada bih dobio dokaze da je služba radila u skladu s pravilima struke.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader ocijenio je danas da je predsjednik Stjepan Mesić na neprimjeren način započeo svoju predizbornu kampanju, te da nema ustavne krize. "Svi u Hrvatskoj moraju se ponašati tako da sačuvaju dostojanstvo ustavnih dužnosti koje obnašaju. Očekujem od svih, pa tako i od predsjednika Mesića da postupaju sukladno zakonu. Zakoni su jasni i kazuju da pojedina imenovanja i razrješenja supotpisuju predsjednik Republike i predsjednik Vlade", izjavio je Sanader novinarima nakon razgovora s ravnateljem Protuobavještajne agencije (POA) Joškom Podbevšekom u zgradi Vlade.

DARUVAR - Vijeće Libre, koje je danas zasjedalo u Daruvaru, poduprlo je prijedlog o osnutku zajedničke političke stranke s Hrvatskom narodnom strankom (HNS), koja bi se zvala HNS - Liberalni demokrati. Kako je izjavio glavni tajnik Libre Mladen Ružman, o osnutku nove stranke odlučivat će na samostalnim sjednicama sabori Libre i HNS-a u siječnju. Nakon toga sazvat će se i sabor radi ujedinjenja dviju parlamentarnih stranaka, te izabrati stranački dužnosnici.

OPATIJA - Oko 70 posto hrvatskih medija djelomično je ili potpuno u vlasništvu lokalne samouprave, a ovisno o visini vlasničkog udjela, može se odrediti utjecaj vlasti na ekonomski položaj lokalnih medija, egzistenciju novinara, te uređivačku politiku, ocijenio je danas na Danima hrvatskog novinarstva u Opatiji predsjednik Hrvatske udruge radija i novina (HURIN) Branko Ostrički. Na Danima hrvatskog novinarstva, koji se održavaju pod nazivom "Lokalni mediji i lokalna vlast" govorili su mnogobrojni novinari i predstavnici lokalnih uprava.

VUKOVAR - U vukovarskoj Općoj bolnici danas je organizirano vađenje krvi za DNK-analizu kako bi se olakšalo traganje za nestalim osobama s područja bivše Jugoslavije i utvrdio identitet pronađenih žrtava. U akciju su uključene sve obitelji iz kojih je netko nestao, bez obzira na nacionalnu pripadnost i mjesto na kojem je nestao. Pokretne ekipe, osim u Vukovaru, danas uzimaju uzorke krvi i u Dubrovniku, Puli, Karlovcu i Požegi, a sutra u Županji, Virovitici, Gospiću, Zadru, Šibeniku i Puli.

KARLOVAC - "Viteške povelje 13. rujna 1991." Udruge dragovoljaca Narodne zaštite Domovinskog rata ratnim zapovjednicima i obiteljima poginulih pripadnika Narode zaštite te gradu Karlovcu uručili su danas u Karlovcu potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatskoga časničkog zbora, brigadni general Rudolf Mihael Brlečić. Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor istaknula je da, po prijedlogu novog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, definicija hrvatskog branitelja obuhvaća i pripadnike Narodne zaštite, te da je time prema njima ispravljena velika nepravda.

SISAK - U Domu kulture "Kristalna kocka vedrine" u Sisku večeras su otvoreni dvodnevni 15. susreti plesnih ansambala Hrvatske na kojima sudjeluje 29 plesnih skupina iz Hrvatske i Slovenije koji će izvesti 52 koreografije suvremenog plesa. Susreti plesnih ansambala održani su pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture u organizaciji sisačkog Doma kulture, koji je treću godinu za redom domaćin susreta plesača suvremenog plesa Hrvatske, te Hrvatski sabor kulture. Susrete je otvorio izaslanik ministra kulture Ivan Bete, koji je rekao da plesni amaterizam zauzima sve značajnije mjesto u okviru kulturnog amaterizma, te da za tu vrstu kulture vlada sve veći interes mladih.

ZAGREB - Novinarki Liječničkih novina Borki Cafuk jučer je provaljeno u stan u Zagrebu iz kojega je ukradeno samo prijenosno računalo, izvijestilo je danas Hrvatsko novinarsko društvo (HND), u kojemu pretpostavljaju da je riječ o pokušaju razotkrivanja izvora informacija i ometanja novinarke u obavljanju posla, pa zato od policije traže hitnu istragu tog slučaja. Liječničke novine glasilo su Hrvatske liječničke komore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙