FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UKRAJINSKI NOVINARI POBUNILI SE PROTIV CENZURE

KIJEV, 26. studenog 2004. (Hina/AFP) - Novinari zaposleni naukrajinskim televizijskim postajama koje kontrolira vlast pobunili suse ostavkama, štrajkovima i sudjelovanjem na prosvjedima protivcenzure i zahvaljujući tome krizu, nastalu nakon drugog krugapredsjedničkih izbora, pokrivaju na objektivan način.
KIJEV, 26. studenog 2004. (Hina/AFP) - Novinari zaposleni na ukrajinskim televizijskim postajama koje kontrolira vlast pobunili su se ostavkama, štrajkovima i sudjelovanjem na prosvjedima protiv cenzure i zahvaljujući tome krizu, nastalu nakon drugog kruga predsjedničkih izbora, pokrivaju na objektivan način.

Ukrajinski pro-vladin kanal 1+1, poznat kao jedan od najagresivnijih prema oporbi, u četvrtak je počeo objavljivati vijesti s novim, objektivnijim pristupom, nakon što je u ponedjeljak prekinuo emitiranje vijesti zbog odbijanja novinara da ih prezentiraju cenzurirane.

Suradnici 1+1 su izjavili kako odbijaju "objavljivati djelomične vijesti pod političkim pritiskom".

"Trenutačni nas događaji tjeraju da iznesemo sljedeću izjavu: svaka će informacija biti cjelovita i objektivna", kazali su suradnici 1+1.

"Krivotvorenje vijesti počelo je nekoliko mjeseci prije izbora, i to s iskrivljenom slikom stvarnosti. Istočne i južne regije nisu primale informacije iz drugih izvora", ocijenila je Natalija Lihačeva, medijska analitičarka.

"Mi smo uglavnom pričali laži", rekao je novinar javnog kanala UT-1 Volodimir Melnik u izjavi za oporbeni Kanal 5.

On je pozvao svoje kolege na štrajk, a u četvrtak ga je poslušalo dvadesetak novinara.

UT-1 je postavio šator na Trgu neovisnosti kako bi se priključio stotinama tisuća Ukrajinaca koji od nedjelje prosvjeduju izražavajući potporu oporbenom kandidatu Viktoru Juščenku, osporavajući pobjedu premijera Viktora Janukoviča.

Ukrajinske televizijske postaje stalno prikazuju "izborni maraton" gdje ukrajinski dužnosnici i druge poznate ličnosti izražavaju svoje mišljenje o političkoj situaciji u zemlji. Maraton s vremena na vrijeme prekidaju snimke demonstranata na Trgu neovisnosti i izjave oporbenjaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙