FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: 'bura' oko privatizacije "Knjaza Miloša"

BEOGRAD, 25. studenog 2004. (Hina) - Srpsku vladu zatražila je ocjenuzakonitosti postupka privatizacije najveće tamošnje tvornice mineralnevode "Knjaz Miloš" i rješenja Komisije za vrijednosne papire odiskvalifikaciji ponude tvrtke Apurna, koju su u namjeri da preuzmu"Knjaz Miloš" utemeljili francuska prehrambena kompanija Danone isrpski košarkaš Vlade Divac.
BEOGRAD, 25. studenog 2004. (Hina) - Srpsku vladu zatražila je ocjenu zakonitosti postupka privatizacije najveće tamošnje tvornice mineralne vode "Knjaz Miloš" i rješenja Komisije za vrijednosne papire o diskvalifikaciji ponude tvrtke Apurna, koju su u namjeri da preuzmu "Knjaz Miloš" utemeljili francuska prehrambena kompanija Danone i srpski košarkaš Vlade Divac.

Zahtjev da se preispita cijeli proces privatizacije tvornice iz Aranđelovca, i u to uključe i nadležni pravosudni organi, uslijedio je sa sinoćnje izvanredne sjednice vlade.

Potpredsjednik vlade Miroljub Labus ranije ovog tjedna rekao da su novi vlasnici Knjaza Miloša Danone Group i Vlade Divac te da je aranđelovačka tvornica dobila ozbiljnog strateškog partnera,

Srpska Komisija za vrijednosne papire u srijedu je, međutim, na izvanrednoj sjednici diskvalificirala ponudu Apurne, zbog utjecaja na male dioničare. Komisija je u obrazloženju svoje odluke navela da je Divčeva supruga na sastanku s malim dioničarima u Aranđelovcu obećala da će prijatelj njenog supruga, bivši košarkaš Predrag Danilović svakom malom dioničaru platiti na ruke još 50 eura po dionici deponiranoj na račun Apurne, što je utjecalo na njihovu odluku o tome kome prodati dionice.

Potpredsjednik Vlade Labus izjavio u srijedu da je odluka Komisije za vrijednosne papire o diskvalificiranju tvrtke "Apurna" nezakonita, te je zaprijetio izlaskom iz vlade. U ponoćnim satima, istoga dana, održana je izvanredna sjednica vlade Srbije, na kojoj je odlučeno da se zatraži preispitivanje cijelog slučaja, a Republičko javno tužilaštvo je od Komisije za vrijednosne papire zatražilo da rješenje o diskvalifikaciji ponude tvrtke Apurna proglasi nevažećim.

Ponude za otkup dionica "Knjaz Miloša" pored "Apurne", čiju je ponudu država ocijenila najboljom, dali su i investicijski fond FPP Balkan Limited iz Londona i slovenska "Pivovarna Laško".

(Hina) xtman yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙