FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠAH - DRUGI PORAZ KOŽULA

ZAGREB, 23. studenog (Hina) - U osmom kolu seniorskog šahovskogprvenstva Hrvatske najveći favorit Zdenko Kožul pretrpio je u jednakojzavršnici poraz od velemajstora Hrvoja Stevića i praktično se oprostiood izgleda za naslov državnog prvaka.
ZAGREB, 23. studenog (Hina) - U osmom kolu seniorskog šahovskog prvenstva Hrvatske najveći favorit Zdenko Kožul pretrpio je u jednakoj završnici poraz od velemajstora Hrvoja Stevića i praktično se oprostio od izgleda za naslov državnog prvaka.

Tom cilju vrlo je blizu velemajstor Mladen Palac, iako je večeras nakon oprezne igre remizirao s mladim Antom Brkićem. Vrlo borbeni remi viđen je u partiji Leventić-Cebalo, a sve preostale partije su odlučene. Ognjen Jovanić je poslije slabe igre u otvaranju izgubio od Ante Šarića, Zoran Jovanović je u vrlo oštroj igri nadvisio Alojzija Jankovića, a Davorin Kuljašević nije pronašao lijek za originalnu taktičku igru Nenada Ferčeca.

Rezultati 8. kola:

Jovanić-Šarić 0:1, Jovanović-Janković 1:0, Palac-Brkić remi, Kuljašević-Ferčec 0:1, Kožul-Stević 0:1 i Leventić-Cebalo remi.

Poredak na ljestvici tri kola prije kraja: Palac 6 bodova, Ferčec 5,5 , Kožul, Cebalo i Jovanić 4,5 , Stević 4, Leventić-Jovanović i Šarić 3,5 , Brkić i Janković 3, Kuljašević 2,5 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙