FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen program 6. Histria festivala

ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Program šestog Histria festivala,koji se u početku srpnja 2005. otvara u pulskoj Areni, predstavljen jedanas na konferenciji za novinare u Zagrebu.
ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Program šestog Histria festivala, koji se u početku srpnja 2005. otvara u pulskoj Areni, predstavljen je danas na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Raspored događaja Festivala, koji okuplja ugledne ustanove i programe s područja klasične i suvremene glazbeno-scenske kulture, predstavili su direktor Bashkim Shehu, članica Umjetničkog vijeća Almira Osmanović i izvršni producent Festivala Dubravko Merlić.

Po Shehuovim riječima festival će početi 2. srpnja nastupom jednog od trojice proslavljenih tenora Josea Carerasa sa Slovenskom filharmonijom. Najavljeno je i šest baletnih predstava, među njima "Don Quijotea" i "Labuđeg jezera" moskovskoga Boljšoga teatra. Od opera su najavljene "Don Giovanni" i "Carmen" u koprodukciji Metropolitan Opere i Opera iz Los Angelesa i Lisabona.

Nastupit će i poznati talijanski tenor Andrea Bocelli u pratnji Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Od komercijalnih koncerata najavljen je mega-koncert Eltona Johna, Dukea Ellingtona sa solisticom Barbarom Hendricks te pop-rock koncert Enriquea Iglesisa.

Shehu je izrazio zadovoljstvo što je Festival u pet godina promovirao 20-ak djela hrvatskih skladatelja, dodavši da će tako nastaviti unatoč slaboj potpori Ministarstva kulture.

Merlić je izrazio zadovoljstvo što je festival s dosadašnjim programom, uglednim ansamblima i glazbenicima zauzeo istaknuto mjesto među hrvatskim i međunarodnim ljetnim festivalima u ovom dijelu Europe. Glavni sponzor Festivala je Hypo-Alpe-Adria-Bank.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙