FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 21. studenog 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 21. studenog 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Zagrebačka policija priopćila je danas da je sinoć oko 20,30 sati na parkiralištu hotela "I" u podmetnutom požaru izgorio parkirani kombi marke "ford" beogradske registracije u vlasništvu 43-godišnjeg državljanina SiCG. Požar je ugasila Vatrogasna postrojba grada Zagreba, a šteta iznosi oko 60 tisuća kuna. U požaru nitko nije ozlijeđen. Kombijem su u Zagreb doputovali plivači Plivačkog kluba Partizan koji sudjeluju na međunarodnom mitingu u Zagrebu. Očevidom je dokazano da je požar podmetnuo nepoznati počinitelj, priopćeno je iz policije.

ZAGREB - Na zagrebačkom Prekršajnom sudu u tijeku je saslušanje troje državljana Srbije i Crne Gore, privedenih jučer kada su se fotografirali na Trgu bana Josipa Jelačića sa slikom četničkog vojvode Draže Mihailovića. Prvooptuženi Stevan Vranešević, student arhitekture iz Beograda, dežurnom prekršajnom sucu Damiru Romsteinu rekao je da je njegov motiv tog čina bio "umjetničke prirode". Vranešević je kazao da radi na "kratkometražnom filmu koji se bavi nedavnom zabranom ulaska u Hrvatsku Partizanovu košarkašu Milanu Guroviću", koji ima Mihailovićevu tetovažu na ruci. Vranešević je ustvrdio da "taj čin nema političku pozadinu", te da je njime želio "objasniti apsurd zabrane igranja Partizanova košarkaša u Hrvatskoj".

VUKOVAR - Dvadesetdevetogodišnjem Zoranu Ostojiću iz Borova, osumnjičenom da je 20. listopada ove godine bacio ručnu bombu ispred prostorija HSP-a u Vukovaru, produžen je pritvor do 21. siječnja, potvrđeno je danas iz Županijskog suda u Vukovaru. Ostojića i još dvojicu mještana Borova policija je uhitila ubrzo nakon što je nepoznata osoba u večernjim satima 20. listopada bacila bombu ispred prostorija HSP-a. U eksploziji su lakše ranjena dvojica članova vukovarskog HSP-a. Nakon predistražnog postupka, u kojemu Ostojić nije priznao krivnju, određen mu je jednomjesečni pritvor. Druga dvojica Borovčana puštena su na slobodu.

OSIJEK - Ernestinovčani s nestrpljenjem iz Apatina očekuju povrat 35 drvenih skulptura otuđenih tijekom Domovinskog rata iz ernestinovačkog Parka skulptura i Galerije, a one bi mogle stići već ovoga tjedna, izjavio je danas Mato Tijardović, predsjednik ernestinovačke Likovne udruge "Petar Smajić". Nakon višegodišnjeg ukazivanja da se otuđene skulpture nalaze u apatinskoj Banji Junaković te izražene volje tamošnje lokalne uprave da skulpture vrati, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i predstavnici Srbije i Crne Gore dogovorili su, u sklopu predaje hrvatskih umjetnina, i povrat ernestinovačkih skulptura.

RIJEKA - Primorskogoranske županijske organizacije SDP i IDS potpisale su danas u Rijeci sporazum o zajedničkom izlazu na lokalne izbore za područje te županije. Sporazum su potpisali predsjednik županijske organizacije SDP Zlatko Komadina i potpredsjednica IDS-a Dorotea Pešić-Bukovac. Komadina je rekao da te dvije stranke imaju visok stupanj zajedništva, posebno na lokalnoj razini. Dodao je da SDP i IDS povezuju srodna gledišta o decentralizaciji, policentričnom razvoju, provođenju načela supsidijarnosti te prepuštanja lokalnoj samoupravi izvornih ovlasti i sredstava.

OSIJEK - U Osijeku je danas osnovan prvi Press centar za okoliš Hrvatske, kao nestranačka, neovisna, neprofitna udruga novinara i stručnjaka koji se bave problematikom zaštite okoliša. Glavni cilj Press centra za okoliš Hrvatske je unaprjeđivanje informiranja javnosti o problematici okoliša, kao i ulazak u brojne međunarodne asocijacije koje ukazuju na problem globalne i lokalne ugroženosti okoliša. Kroz razne programe i projekte želi se obrazovati posebno mlade novinare za rad na okolišnim temama.

OZALJ - Trodnevni skup speleologa Hrvatske "Ozalj 2004" koji je okupio 220 speleologa iz četiri zemlje, završio je danas s radom. Speleolozi iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine kroz više od 25 predavanja predstavili su jednogodišnji rad svojih speleoloških društava i razmijenili iskustva iz kojih se vidi da su i dobre strane i problemi svima slični, kazao je predstavnik organizatora Neven Bočić. Peti skup speleologa organizirali su Speleološko društvo Karlovac, Hrvatski speleološki savez i Komisija za spelologiju Hrvatskog planinarskog društva.

MARIJA BISTRICA - Svećenik Zlatko Koren danas je svečano preuzeo svoje nove dužnosti župnika i rektora Svetišta Majke Božje Bistričke. Pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak u svojoj je propovijedi naglasio da Koren "nije uveden samo u zajednicu župe Marije Bistrice, već u jedno posebno mjesto za svakog hrvatskog katolika". Koren je u Mariju Bistricu došao iz župe Kerestinec pokraj Samobora, a naslijedio je Lovru Cindorija, koji je upravljao marijabistričkom župom i svetištem 32 godine. Cindori odlazi na mjesto kanonika prvostolnika kurije zagrebačke.

SPLIT - U teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila noćas oko tri sata kod Ciste Velike, poginule su dvije osobe, a dvije su teže ozlijeđene, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska ne navodeći identitet stradalih. Prema do sada prikupljenim podacima, osobnim je automobilom upravljao muškarac iz Aržana, kod Imotskog, koji je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te izletio s ceste. Iz automobila su ispali vozač i 24-godišnja djevojka iz Splita, te su na mjestu nesreće poginuli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙