FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRSKA-HRVATSKA 1:0

DUBLIN, 17. studenog 2004. (Hina) - Nogometna reprezentacija Irskepobijedila je u utorak u prijateljskoj utakmici u Dublinureprezentaciju Hrvatske 1:0 (1:0).
DUBLIN, 17. studenog 2004. (Hina) - Nogometna reprezentacija Irske pobijedila je u utorak u prijateljskoj utakmici u Dublinu reprezentaciju Hrvatske 1:0 (1:0).

Utakmica je odigrana pred 33.200 gledatelja, sudio je Gylfi Orrason (Island), a pogodak je postigao Robbie Keane u 24. minuti.

Za Irsku su igrali: Kenny (od 80. Given), Finnan, Breen (od 53. Cunningham), Dunne, O'Shea, Kavanagh, Kilbane (od 80. Quinn), Miller, Duff; Elliott, Keane (od 89. McGeady), a za Hrvatsku: Butina; Šimunić (od 74. Neretljak), R.Kovač, Tudor (od 46. Balaban), Tomas (od 46. Tokić), Srna, Vranješ (od 65. Leko), Babić (od 59. Pranjić), Kovač, Kranjčar, Klasnić (od 59. Da Silva)

Hrvatska nogometna reprezentacije doživjela je prvi poraz pod vodstvom izbornika Zlatka Kranjčara. Srećom, to se dogodilo u prijateljskom ogledu protiv Irske, a ne u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Bio je to i ujedno prvi poraz "vatrenih" u srazu s Ircima nakon jedne pobjede i tri remija.

Pobjednika je odlučio dvojac Duff - Keanne. Prvi je sjajnim prodorom po desnoj strani prošao Vranješa i Šimunića i ubacio loptu u kazneni prostor, gdje je napadač Tottenhama odlično reagirao i u 24. minuti postigao svoj 24 pogodak za nacionalnu vrstu.

Irci su bili u prilici postići i drugi pogodak, no Tomislav Butina je imao sjajnu večer.

Hrvatska je na Lansdowne Roadu pokazala dva različita lica. U prvom poluvrjemenu nepovezanu i dekoncentriranu igru s mnogo pogrešaka. Kranjčar je iskušao sustav 4-2-3-1, no pokazalo se kako taj način igre ne funkcionira. U nastavku utakmice vratili smo se na 3-5-2, što je bilo daleko bolje. Hrvatska vrsta imala i nekoliko odličnih prilika za izjednačenje. Međutim, Balaban i Da Silva su bili neprecizni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙