FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRŠO I BUTINA IPAK NA POPISU PUTNIKA ZA DUBLIN

ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Hrvatska nogometna reprezentacijaide na prijateljski ogled protiv Irske, 16. studenoga u Dublinu, unajjačem sastavu. Objavljujući na današnjoj konferenciji za novinarepopis reprezentativnih kandidata, hrvatski izbornik Zlatko Kranjčaristaknuo je kako će protiv Irske pokušati popraviti dojam s prošlekvalifikacijske utakmice za SP 2006. kada je Hrvatska prokockalavodstvo 2-0 protiv Bugarske.
ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Hrvatska nogometna reprezentacija ide na prijateljski ogled protiv Irske, 16. studenoga u Dublinu, u najjačem sastavu. Objavljujući na današnjoj konferenciji za novinare popis reprezentativnih kandidata, hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar istaknuo je kako će protiv Irske pokušati popraviti dojam s prošle kvalifikacijske utakmice za SP 2006. kada je Hrvatska prokockala vodstvo 2-0 protiv Bugarske.

Iako je bilo najavljivano da na popisu neće biti Tomislava Butine, koji je nakon ozljede Stipe Pletikose postao prvi vratar reprezentacije, vratar Club Bruggea ipak će u Dublin. Najave su govorile kako će Kranjčar u Irsku voditi samo dva vratara, Pletikosu i Josepha Didulicu. Pletikosa je međuvremenu izgubio mjesto prvog vratara u svom Šahtaru i susret protiv Irske trebao ga je "vratiti u život". No, to što Butina putuje u Irsku ne znači da Pletikosa neće dobiti svoju šansu.

Na popisu je i Dado Pršo, koji je molio da ga se poštedi zbog napornog ritma u prvenstvu Škotske. No, ostalo je nejasno zašto mu hrvatski izbornik nije izašao u susret.

U reprezentaciju se vratio branič Galatasaraya Stjepan Tomas, koji je "bio na ledu" zbog kršenja reprezentativne discipline, odnosno nenajavljenog dovođenja vlastitog fizioterapeuta. "Tomas je svojim igrama zaslužio da ga se uvrsti na popis. No, to ne znači da će igrati u Dublinu", kazao je Kranjčar.

Među kandidatima nema Ivice Olića, koji se je nedavno oporavio od ozljede, pa izbornik ne želi ništa forsirati.

Na popisu reprezentativnih kandidata za utakmicu s Irskom nalazi se 21 igrač, a još šestorici su upućeni pretpozivi. Da li će se netko od igrača koji su dobili pretpoziv naći na listi putnika za Dublin ovisi o zdravstvenom stanju u reprezentaciji, odnosno o tome hoće li biti ozlijeđenih među kandidatima za susret s Irskom. Među onima koji su dobili pretpoziv je i veznjak kijevskog Dinama Jerko Leko. Na upit da li to znači da je Leko izgubio mjesto među standardnim reprezentativcima, Kranjčar je odgovorio da to što je Leko dosad bio pozivan na sve reprezentativne akcije ne znači da ga ubraja među standardne igrače nacionalne momčadi. Pretpoziv su, osim Jerka Leke, dobili Ivan Bošnjak (Dinamo Zagreb), Saša Bjelanović (Lecce), Ivica Olić (CSKA Moskva), Igor Budan (Atalanta), Mladen Petrić (Basel).

Reprezentativci bi se za susret protiv Irske trebali okupiti u nedjelju, 14. studenoga, a u planu je da uoči utakmice odrade dva treninga. Susret se igra u utorak, 16. studenoga, u Dublinu, s početkom u 19,30 sati.

Na popisu za susret s Irskom su:

vratari - Tomislav Butina (Club Brugge), Stipe Pletikosa (Šahtar Donjeck), Joseph Didulica (Austria Beč)

braniči - Robert Kovač (Bayern), Josip Šimunić (Hertha), Igor Tudor (Juventus), Stjepan Tomas (Galatasaray), Mato Neretljak (Hajduk), Mario Tokić (GAK), Goran Sablić (Dinamo Kijev)

vezni igrači - Darijo Srna (Šahtar Donjeck), Jurica Vranješ (Stuttgart), Marko Babić (Bayer Leverkusen), Danijel Pranjić (Dinamo Zagreb), Niko Kovač (Hertha), Ivan Leko (Malaga), Niko Kranjčar (Dinamo Zagreb)

napadači - Ivan Klasnić (Werder), Dado Pršo (Glasgow Rangers), Boško Balaban (Club Brugge), Eduardo Da Silva (Dinamo Zagreb)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙