FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina ulaže 20 milijardi dolara u Argentinu

BUENOS AIRES, 17. studenog 2004. (Hina/AFP) - Kineski predsjednik HuJintao i njegov argentinski kolega Nestor Kirchner potpisali susporazume o suradnji, kojima su se kineske kompanije obvezale naulaganja u vrijednosti 20 milijardi američkih dolara u tujužnoameričku zemlju.
BUENOS AIRES, 17. studenog 2004. (Hina/AFP) - Kineski predsjednik Hu Jintao i njegov argentinski kolega Nestor Kirchner potpisali su sporazume o suradnji, kojima su se kineske kompanije obvezale na ulaganja u vrijednosti 20 milijardi američkih dolara u tu južnoameričku zemlju.

Kineske tvrtke sudjelovale bi u razvoju projekata na području željezničkog prijevoza i satelitske tehnologije te bi slale turiste na godišnje odmore u Argentinu.

"Ciljevi su ojačati stratešku suradnju i nastaviti jaku uzajamnu podršku što se tiče suverenosti, poput teritorijalnog integriteta obiju zemalja", izjavio je kineski predsjednik.

Izvršni direktor kineske agencije za graditeljstvo Lo Fong Hung potvrdio je da će 20 milijardi dolara Kina uložiti u Argentinu. S nekih osam milijardi dolara financirala bi se izgradnja gradske i međugradske željeznice, a pet milijardi bilo bi uloženo u fosilna goriva u idućih pet godina, doznaje se od argentinskih dužnosnika.

Približno šest milijardi dolara iskoristilo bi se za izgradnju 300 tisuća domova i druge infrastrukturne projekte, poput komunikacija (450 mln usd) i satelitske tehnologije (260 mln usd). "Vlade dviju zemalja poticat će poduzetništva na veću inicijativu u prehrambeno-poljoprivrednim, industrijskim, rudarskim i infrastrukturnim sektorima", kazao je kineski čelnik nakon potpisivanja sporazuma. Dodao je da sporazumi imaju za cilj ojačati stratešku suradnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙