FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PISMO MAO ZEDONGA PRONAĐENO NA 'BUVLJAKU'

HONG KONG, 16. studenog 2004. (Hina/dpa) - Pismo kineskog vođerevolucije Mao Zedonga pronađeno je među stranicama stare knjigepoezije kupljene na 'buvljaku' u Changchunu, u sjevernoj kineskojprovinciji Jilin, izvješćuje u utorak list China Daily koji seobjavljuje u Hong Kongu.
HONG KONG, 16. studenog 2004. (Hina/dpa) - Pismo kineskog vođe revolucije Mao Zedonga pronađeno je među stranicama stare knjige poezije kupljene na 'buvljaku' u Changchunu, u sjevernoj kineskoj provinciji Jilin, izvješćuje u utorak list China Daily koji se objavljuje u Hong Kongu.

Pismo iz svibnja 1946. o mobiliziranju komunističkih boraca u sjeveroistočnoj Kini pronađeno je u koricama knjige poezije kupljene za tri yuana (36 američkih centi). Bilo je neotkriveno punih 12 godina, sve dok sin vlasnika u igri nije potrgao korice knjige.

Stručnjaci sada proučavaju pismo kako bi sa sigurnošću utvrdili da ga je pisao upravo Mao. Mao je, nakon što je borce Komunističke partije 1949. godine doveo do pobjede, skoro tri desetljeća vladao Kinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙