FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP: DANAS POČINJU SASLUŠANJA TROJICE NOVIH POVJERENIKA

BRUXELLES, 15. studenog 2004. (Hina/dpa) - Budući predsjednik Europskekomisije Jose Manuel Barroso predstavit će svoju izmijenjenu ekipuEuropskom parlamentu u četvrtak 18. studenoga nakon saslušanja trojicenovih povjerenika koje započinje u ponedjeljak poslije podne.
BRUXELLES, 15. studenog 2004. (Hina/dpa) - Budući predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso predstavit će svoju izmijenjenu ekipu Europskom parlamentu u četvrtak 18. studenoga nakon saslušanja trojice novih povjerenika koje započinje u ponedjeljak poslije podne.

Očekuje se da će zastupnici Europskog parlamenta, koji su Barrosa prisilili da promijeni kandidate za povjerenike iz Italije i Latvije, biti jednako oštri u ispitivanju novih kandidata - dosadašnjeg talijanskog ministra vanjskih poslova Franca Frattinija i Latvijca Andrisa Piebalgsa.

Sličnu proceduru treba proći i mađarski kandidat Laszlo Kovacs, koji je prvotno bio predviđen za resor energetike, a sada bi trebao preuzeti oporezivanje.

Dužnosnici EU-a kažu da će Barroso gotovo sigurno dobiti potvrdu Europskog parlamenta u četvrtak 18. studenoga, što bi mu omogućilo da preuzme dužnost 22. studenoga.

Međutim, "moguće se i nezgode", kaže jedan diplomat upozoravajući da tri nova povjerenika neće lako dobiti prolaz kod europskih zastupnika.

Najviše poteškoća očekuje se kod Laszla Kovacsa. Socijalistička skupina u EP-u je upozorila da se protiv njega vodi kampanja na internetu, u kojoj ga se, uz pomoć lažnih slika, prikazuje kao navodnog pripadnika mađarske komunističke milicije.

Franco Frattini pak može očekivati pitanja u vezi s talijanskim zakonima koji idu u prilog premijeru Silviju Berlusconiju, a očekuju se i pitanja o njegovoj navodnoj pripadnosti masonima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙