FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Novoizabrano Predsjedništvo Liberalne stranke jednoglasno je odlučilo poduprijeti kandidaturu Stjepana Mesića za još jedan predsjednički mandat, rekao je u ponedjeljak predsjednik LS-a Zlatko Benašić. Predsjedništvo stranke imenovalo je tročlani tim za pregovore o suradnji i mogućem udruživanju s drugim strankama prije svih s HNS-om i Librom, ali i HSLS-om.

PLITVICE/GOSPIĆ - Šire područje Novalje, na otoku Pagu, te naselja južno od Svetog Jurja do Barić Drage u Primorju, i dalje su bez struje, a zbog bure koja puše u Primorju ne mogu se otklanjati kvarovi na dalekovodima i elektromreži. U tijeku je otklanjanje kvarova na 110-kilovoltnim dalekovodima koji strujom opskrbljuju područje Novalje. U Lici su bez struje još Plješivica i Zavižan na Velebitu te Mazin i Zrmanja u općini Gračac.

ZAGREB - Zbog oštećenja na zgradama škola, nastava se u ponedjeljak neće održati u osnovnim školama u Omišu, Kaštel Sućurcu i Kaštel Novom, izvjestio je Državni centar za obavješćivanje. U opskrbi elelektričnom energijom problema ima u prigradskim naseljima Rupotine, Japirko (Solin), Kaštela (Rudine), Podstrana, Žrnovnica. Prema informacijama iz splitske službe Hitne pomoći jučer je 40-tak građana, ozlijeđenih u nevremenu, zatražilo liječničku pomoć.

SINJ - U pribranskoj hidroelektrani HE Peruča uspješno je obavljena mehanička proba rotora prvog novog agregata koji će imati snagu 30 megavata, što je za 10 megavata više od dosadašnjeg. Sljedeće godine obnovit će se odnosno zamijeniti novim i drugi agregat, također snage 30 megavata, pa će HE Peruča uz istu količinu potrošene vode proizvoditi 10 posto više struje. Novu opremu isporučuju zagrebački Končar i ljubljanski Litostroj čiji stručnjaci zajedno s djelatnicima HEP-a obavljaju i montažu.

ZAGREB - Hrvatski film "Svjedoci" redatelja Vinka Brešana u produkciji Interfilma i HRT-a, nastao po romanu Jurice Pavičića "Ovce od gipsa", osvojio je "Specijalnu nagradu žirija za umjetničko ostvarenje" na 10. Medfilm Festivalu, koji se održao od 7. do 14. studenoga u Rimu. Kako je priopćio Interfilm, na 10. Medfim Festivalu, održanom pod pokroviteljstvom fonda Europske unije za film Euroimages, u konkurenciji za nagrade sudjelovalo je deset filmova iz mediteranskih zemalja. Ovo je šesta međunarodna nagrada Brešanovim "Svjedocima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙