FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZNANOST: PUŠENJE SMRTONOSNIJE NEGO ŠTO SE VJEROVALO

SINGAPUR, 15. studenog 2004. (Hina/dpa) - Državni centar zaistraživanje raka u Singapuru na adrese 6.000 registriranih liječnikaposlao je ovaj mjesec pisma u kojima ih izvješćuje o najnovijimrezultatima istraživanja prema kojima je pušenje smrtonosnije nego štose dosad mislilo.
SINGAPUR, 15. studenog 2004. (Hina/dpa) - Državni centar za istraživanje raka u Singapuru na adrese 6.000 registriranih liječnika poslao je ovaj mjesec pisma u kojima ih izvješćuje o najnovijim rezultatima istraživanja prema kojima je pušenje smrtonosnije nego što se dosad mislilo.

Specijalisti i liječnici opće prakse pozivaju se na pokretanje još snažnije kampanje protiv pušenja nakon zastrašujućih rezultata istraživanja prema kojima pušenje štetno utječe na sve organe u tijelu, te uzrokuje najmanje deset različitih vrsta karcinoma.

Na popisu organa što ih je prema dosadašnjim statistikama najčešće zahvaćao karcinom prouzročen pušenjem, od sada su još bubrezi, vrat maternice, pankreas, abdominalni organi te krv.

Također je objavljen podatak da muškarci koji puše u prosjeku umiru 13,2 godina ranije od onih koji ne puše, a žene 14,5 godina ranije.

U Singapuru puši 15 posto od 4 milijuna stanovnika. Liječnici su posebno zabrinuti zbog sve većeg broja mladih žena koje puše.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙