FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: U Lici obvezna zimska oprema

ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Bura na Kvarneru oslabjela je, doku Lici snijeg mjestimice otežava vidljivost i usporava promet,izvijestio je u 10 sati Hrvatski auto-klub.
ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Bura na Kvarneru oslabjela je, dok u Lici snijeg mjestimice otežava vidljivost i usporava promet, izvijestio je u 10 sati Hrvatski auto-klub.

Dionica Ličke magistrale od Koranskog mosta preko Plitvica i Korenice do Knina, te državne ceste D504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj otvorene su za sav promet, uz obaveznu zimsku opremu.

Na cijelom tom području puše jaka bura.

Krčki most i Riječka obilaznica prohodni su za sve skupine vozila.

Paškim mostom te dubrovačkim mostom dr. Franje Tuđmana prometuju isključivo osobna vozila.

Također su ukinute zabrane prometovanja za sva vozila na Jadranskoj magistrali od Bakra (Vidikovac) do Senja, ta na županijskim cestama od Kikovice do Delnica i od Oštrovice do Gornjeg Jelenja.

Snijeg pada na području kojim prolazi dionica autoceste Bosiljevo-Jezerane-Otočac-Gospić, no uglavnom se ne zadržava na kolniku. Cesta je skliska, a zimska oprema obavezna je.

Promet od Šibenika prema sjeveru još uvijek ide smjerom: Benkovac-Obrovac-Gračac-čvor Sv. Rok, pa autocestom do Bosiljeva, i dalje u željenom smjeru.

Za sav su promet zbog jake bure i dalje zatvorene: dionica autoceste A1 Zagreb-Split, od čvora Zadar do čvora Pirovac, uključujući i Maslenički most, zatim dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do čvora Delnice, te dio Jadranske magistrale: Senj-Karlobag-Sv. Marija Magdalena.

Olujni, na mahove orkanski vjetar puše na autocesti između Kikovice i tunela Tuhobić, dok na području Vrbovskog pada kiša, povremeno pomiješana sa snijegom.

Promet D53 Slavonski Brod-Našice na prijevojima Dilja i Krndije i županijskom cestom Orahovica-Petrov Vrh-Kutjevo normalizirao se, ali HAK savjetuje zimsku opremu.

Snijeg pada na dionici autoceste A3 Velika Kopanica-Županja.

Duž Jadranske magistrale i na ceste kroz gorja mogući su odroni zemlje i kamenja.

Graničnim prijelazima putnička vozila prometuju uglavnom bez duljeg zadržavanja.

Od danas je na području Slovenije obavezna upotreba zimske opreme.

Od jutros ponovno je uspostavljena trajektna linija Drvenik-Sućuraj (otok Hvar).

Također jutros su redovito isplovili i trajekti iz Visa prema Splitu, iz Splita prema Supetru na Braču, te trajekt s Lastova na relaciji Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Ostale trajektne linije postupno se normaliziraju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙