FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STAKLENIČKI PLINOVI: U NEKIM DIJELOVIMA AUSTRALIJE ŽIVOT BI MOGAO BITI NEMOGUĆ

SYDNEY, 15. studenog 2004. (Hina/AFP) - U nekim danas nastanjenimdijelovima Australije život bi mogao postati nemoguć, ako se hitno nesmanji ispuštanje stakleničkih plinova, upozorio je u ponedjeljakdirektor Australskoga instituta Clive Hamilton.
SYDNEY, 15. studenog 2004. (Hina/AFP) - U nekim danas nastanjenim dijelovima Australije život bi mogao postati nemoguć, ako se hitno ne smanji ispuštanje stakleničkih plinova, upozorio je u ponedjeljak direktor Australskoga instituta Clive Hamilton.

Na sastanku Međunarodne radne skupine za klimatske promjene Hamilton je upozorio da Australiju čeka sumorna budućnost jer će se mnogi morati preseliti, a povećat će se i opasnost od bolesti koje prenose kukci.

"Mislim da se u nekim danas naseljenim dijelovima Australije neće moći živjeti. Mislim da će se stanovništvo početi seliti, da će ljudi početi prilagođavati kuće klimatskim promjenama, barem oni koji će za to imati dovoljno sredstava", rekao je Hamilton.

Međunarodna radna skupina o klimatskim promjenama sastala se u ponedjeljak u Sydneyu kako bi razradila preporuke za razvoj svjetske politike prema klimatskim promjenama nakon protokola iz Kyota.

Protokol, koji Australija nije potpisala, obvezuje potpisnike na ograničavanje emisije stakleničkih plinova.

Osim Australskoga instituta u osnivanju ove radne skupine sudjelovali su Britanski institut za politička istraživanja i Američki centar za razvoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙