FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U centru Bilogora prikazan rad radarskih sustava

VIROVITICA, 12. studenog 2004. (Hina) - U Radarskom centru Bilogora kodPitomače danas su stručnjaci Državnog hidrometeorološkog zavodaprikazali rad radarskih sustava i nove generacije radara koji dajumeteorološke podatke važne za gospodarski život, ali i za svakodnevnuvremensku prognozu.
VIROVITICA, 12. studenog 2004. (Hina) - U Radarskom centru Bilogora kod Pitomače danas su stručnjaci Državnog hidrometeorološkog zavoda prikazali rad radarskih sustava i nove generacije radara koji daju meteorološke podatke važne za gospodarski život, ali i za svakodnevnu vremensku prognozu.

Kontinentalni dio Hrvatske, međuriječje Save i Drave "radarski" je pokriveno s tri radara u centrima Bilogora, Osijek i Sljeme. Bilogora i Osijek na zadovoljavajućoj su tehnološkoj razini, dok radar Sljeme zahtijeva što hitniju modernizaciju, rekao je ravnatelj Državnog hidrometeorološkog zavoda Ivan Čačić.

Radarski centar Bilogora, koji ćemo opremiti najnovijim generacijama radara, najviše koristimo za borbu protiv tuče, dakle u svibnju i lipnju, a podatci su prije svega namijenjeni poljoprivrednicima, ali njihova upotreba može se protegnuti i na cijelu godinu, istaknuo je Ivan Čačić.

Predstavljeni su i programi Opera, međunarodni projekt za umrežavanje europskih meteoroloških radara, i projekt Adriamet, čiji je cilj praćenje i prognoza stanja atmosfere i mora na području Jadrana.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Stjepan Mikolčić rekao je da je na zadnjoj vladinoj sjednici prihvaćen operativni plan obrane od tuče, za što će biti izdvojen 31 milijun kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙