FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan Ugovor o lokalnim projektima razvoja u Istri

PULA,12. studenoga(Hina) - Predstavnici 10 banaka i istarski župan IvanJakovčić potpisali su danas u Puli Ugovor o provedbi projekta "Lokalniprojekti razvoja - poduzetnik" za 2004. godinu.
PULA,12. studenoga(Hina) - Predstavnici 10 banaka i istarski župan Ivan Jakovčić potpisali su danas u Puli Ugovor o provedbi projekta "Lokalni projekti razvoja - poduzetnik" za 2004. godinu.

Tim se ugovorom osigurava kreditni portfelj vrijedan 120 milijuna kuna za kreditiranje poduzetnika, zbog čega je župan Jakovčić izrazio vjeru kako će se njegovom realizacijom u Istri dobiti novih 500 do 600 novih radnih mjesta.

Istra će, smatra župan, "i dalje biti jedna od najboljih hrvatskih županija po gospodarskim pokazateljima".

Prilikom svačanosti potpisivanja ugovora je istaknuto da su uvjeti nove kreditne linije iznimno povoljni - kamatna stopa za mlade poduzetnike, za žene poduzetnice te za poduzetnike u nove tehnologije iznosit će 1,8 posto godišnje, za poduzetnike sa statusom branitelja 0,8 posto a za ostale poduzetnike 2,8 posto, jer država subvencionira jedan postotni poen a Istarska županija dva posto kamata.

Javni natječaj za tu novu kreditnu liniju objavit će se koncem idućeg tjedna.

"Dosad je u Istri realizirano 353 milijuna kuna poduzetničkih kredita u 1.438 poduzetničkih projekata čime je otvoreno dvije tisuće novih radnih mjesta" - zaključio je župan Jakovčić.

Ugovori su potpisani s Volksbank, Zagrebačkom bankom, Erste&Steirmarkische bank, Raiffeisenbank, Hypo Alpe Adria Bank, Istarskom kreditnom bankom, Splitskom bankom, Croatia bankom, PBZ Laguna bankom te Novom bankom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙