FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKA VOJSKA ZABRANILA MUŠKARCIMA ULAZAK I IZLAZAK IZ FALLUJE

FALLUJA, 8. studenog 2004. (Hina/AFP) - Američka vojska zabranila jeu ponedjeljak svim muškarcima od 15 do 50 godina ulazak i izlazak izpobunjeničkog grada Falluje i susjednih mjesta gdje je, kako javljajuagencije, počela prva faza dugo očekivane ofenzive koalicijskih iiračkih snaga.
FALLUJA, 8. studenog 2004. (Hina/AFP) - Američka vojska zabranila je u ponedjeljak svim muškarcima od 15 do 50 godina ulazak i izlazak iz pobunjeničkog grada Falluje i susjednih mjesta gdje je, kako javljaju agencije, počela prva faza dugo očekivane ofenzive koalicijskih i iračkih snaga.

"Svim muškarcima između 15 i 50 godina zabranjen je ulazak i izlazak iz grada. Samo žene i djeca mogu izaći iz grada pod uvjetom da se ne vraćaju do sljedeće uredbe", stoji u poruci vojske koju preko zvučnika na vojnim vozilima na arapskom čitaju po selima oko Falluje.

Američka vojska je opkolila Falluju, 50 km zapadno od Bagdada i okolicu u očekivanju masovnog napada. Prema podacima američke vojske u gradu se nalazi samo između 10 i 20 posto stanovništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙