FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: 16 zaraženih trihinelom

PULA,10. studenoga 2004.(Hina) - U pulsku Opću bolnicu tijekomjučerašnjeg dana primljena su još četiri bolesnika s kliničkiizraženim znakovima trihineloze, priopćilo je danas ravnateljstvobolnice.
PULA,10. studenoga 2004.(Hina) - U pulsku Opću bolnicu tijekom jučerašnjeg dana primljena su još četiri bolesnika s klinički izraženim znakovima trihineloze, priopćilo je danas ravnateljstvo bolnice.

Po podatcima iz bolnice, do danas je hospitalizirano deset bolesnika, a još šestero ih se prati ambulantno.

Voditeljica Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Vlasta Skopljak potvrdila je kako je utvrđeno da je u jednom od šest uzoraka "Marvikovih" kobasica, koje su građani dostavili Epidemiološkoj službi, pronađena trihinela.

"Nema više nikakve dvojbe što je uzrok velikim zdravstvenim problemima hospitaliziranih bolesnika na zaraznom odjelu pulske bolnice. Riječ je o iznimno važnom nalazu jer potvrđuje prisutnost trihinele u mesu koje je konzumirano, odnosno kupljeno u Puli", rekla je dr. Skopljak.

Kako se doznaje, dio konzumirane zaražene kobasice na analizu je dala obitelj u kojoj majka i sin već tjedan dana osjećaju simptome trihineloze, te će i oni biti hospitalizirani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙