FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DANKO RADIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA HRVATSKOG KOŠARKAŠKOG SAVEZA

ZAGREB, 7. studenog (Hina) - Danko Radić izabran je za predsjednikaHrvatskog košarkaškog saveza, te će tu dužnost obavljati do 2007.godine, odlučeno je danas na Saboru HKS-a održanom u Muzeju Mimara.
ZAGREB, 7. studenog (Hina) - Danko Radić izabran je za predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, te će tu dužnost obavljati do 2007. godine, odlučeno je danas na Saboru HKS-a održanom u Muzeju Mimara.

Radić je na mjestu predsjednika naslijedio sadašnjeg ministra financija u Vladi Republike Hrvatske Ivana Šukera, koji je još po imenovanju za ministra u siječnju ove godine zatražio da ga se razriješi s pozicije prvoga čovjeka hrvatske košarke. Radić je od siječnja imao funkciju vršitelja dužnosti predsjednika, a od nedjelje je i služeno novi predsjednik.

Na Saboru je bio nazočan 71 izaslanik s pravom glasa, te je Radić, kao jedini kandidat, dobio 68 glasova, dok su tri bila nevažeća.

Ispražnjeno Radićevo mjesto u Izvršnom odboru HKS-a zauzeo je Goran Fabris iz Pazina, dok je Radić kao novi predsjednik postao i čelni čovjek Upravnog odbora HKS-a.

Također, na Saboru je odlučeno da se Povelje HKS-a dodijele klubovima Splitu CO i riječkom Triglav osiguranju za 60 godina postojanja, te Mirku Novoselu i Stipi Vrcanu za 50 godina bavljenja košarkom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙