FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 6. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 6. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Michael Moore, autor filma "Fahrenheit 9/11", nazvao je ponovni Bushov izbor "degutantnim", ali je pozvao demokrate "da si ne prerežu žile". "Ok, to je odvratno. Stvarno zaudara", piše na svojoj web stranici Moor, koji je do posljednih trenutaka vodio intenzivnu kampanju protiv Busha. Ali kako bi utješio Amerikance, on navodi 17 "dobrih" razloga zbog kojih si ne smiju prerezati žile. Među prvima navodi ispitivanja koja pokazuju da većina Amerikanca, njih 56 posto misli da zemlja ne ide dobrim smjerom, a 51 posto drži da nije trebalo voditi rat u Iraku. Kao zaključak Moore navodi rečenicu jednog prijatelja koji kaže da su "Sjedinjenje Države tako genijalna zemlja da joj ne treba predsjednik".

RIM - Talijanski senat će uskoro u drugom čitanju diskutirati o promjeni Ustava kojom bi se uvela zaštita životinja i poštivanje ekologije i bioraznolikosti. Nacrt bi među obveze države uključio "zaštitu okoliša i eko-sustava, koji su također u interesu budućih generacija", kao i "zaštitu bioraznolikosti i promicanje poštivanja životinja". Taj nacrt je krajem listopada parlament gotovo jednoglasno prihvatio. U srpnju je talijanski parlament prihvatio uredbu kojom se za napuštanje psa ili mačke predviđa kazna od godine dana zatvora i globa od 10.000 eura. Organizatori borbi životinja dobili bi tri godine zatvora i globu od 160.000 eura.

KAISERSLAUTERN - Dvije mlade žene posvađale su se tijekom mise i potukle na izlasku iz crkve u Kaiserslauternu, na zapadu Njemačke, jer jedna nije mogla podnijeti učestalo kihanje druge, izvijestila je u petak mjesna policija. Tijekom mise jedna 28-godišnjakinja je počela upozoravati drugu damu koja je, po njenom mišljenju, pretjerano kihala. Ova joj je zatim pokazala stražnjicu i tada je počeo fizički obračun na izlasku iz crkve. Prisutni su ih razdvojili. Prehlađenoj ženi je lakše ozlijeđeno oko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙