FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 6. studenog 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 6. studenog 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Supruga ministra vanjskih poslova i vlasnica tvrtke MTS Tatjana Žužul izjavila je za današnji "Jutarnji list" da njezin suprug, Miomir Žužul, nije znao da je došlo do određenih transakcija između tvrtke Karin i MTS, a koje su, ustvrdila je, greškom referenta na uplati upisane kao plaćanje po fakturi umjesto pozajmice. U interviewu je, objašnjavajući okolnosti sklapanja poslova s Ivanom Karinom, vlasnikom Karin Univerzal inženjeringa i tumačeći moguće razloge izbijanja afere Imostroj, istaknula: "Ni ja ni moj suprug nismo stavili u džep ni jedne kune". Istaknula je i da tvrtka Karin Univerzal Inžinjering nije kupila tvrtku Imostroj (kojoj je Vlada otpisala dugovanja), nego njezinu imovinu u postupku stečaja.

ZAGREB - Tri oporbena saborska kluba zastupnika - SDP-ov, HSS-ov i HNS-ov u ponedjeljak će službeno u saborsku proceduru poslati zahtjev da Hrvatski sabor izglasa nepovjerenje ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu. Potpredsjednica SDP-ova Kluba Milanka Opačić rekla je jučer da su ta tri kluba zastupnika čekala nekoliko dana da vide kako će reagirati Vlada i sam Žužul, a kako reakcije nema, odlučilu su se na taj potez. Kod premijera Ive Sanadera, kaže Opačić, ne prepoznaje se stvarna namjera da smjeni Žužula, Sanader zapravo, tvrdi, kupuje vrijeme i čeka da se afera sa šefom diplomacije u javnosti stiša i zaboravi.

ZAGREB - Uz jednoglasnu potporu nazočnih 106 zastupnika, Vladin prijedlog novog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji prošao je jučer prvo saborsko čitanje. Novi zakon počeo bi se primjenjivati od 1. siječnja iduće godine, a kao razdoblje sudjelovanja u obrani državnog suvereniteta utvrdilo bi se vrijeme od 5. kolovoza 1990. do 30. lipnja 1996. Sabor je izmijenio Zakon o šumama i time omogućio da se šumarska inspekcija iz Državnog inspektorata preseli u Ministarstvo popljoprivrede i šumarstva. Donio je i Zakon o osiguranju depozita koji će, kako je istaknuto, kvalitetnije zaštititi depozite građana u slučaju stečaja banaka.

STUBIČKA SLATINA - Posjet slovenskom prihvatilištu za tražitelje azila u Ljubljani nije razuvjerio predstavnike Stubičke Slatine i oni će se i dalje odlučno protiviti da se centar za tražitelje azila u Hrvatskoj smjesti u Slatini. Predsjednik Mjesnog odbora Stubičke Slatine Nenad Gospočić rekao je sinoć po povratku iz dvodnevnog posjeta Ljubljani da su nezadovoljni posjetom Sloveniji u organizaciji hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova jer su "vidjeli smo samo jednu, onu idiličnu stranu prihvatilišta". Gospočić je zaključio da se oni i dalje ne mire s odabirom lokacije prihvatilišta za tražitelje azila i da će učiniti sve što je u njihovoj moći da stranci koji traže utočište u Hrvatskoj ne budu smješteni u njihovom malom zagorskom selu na granici sa Zagrebačkom županijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙