FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U IRAKU POGINULA TROJICA BRITANACA, RASTE PRITISAK NA FALUJU

FALUJA, 4. studenog 2004. (Hina/AFP) - Trojica britanskih vojnika supoginula u četvrtak u samoubilačkom napadu južno od Bagdada dokamerička vojska pojačava pritisak na Faluju, 50 km zapadno od glavnoggrada, napadajući gerilska skrovišta.
FALUJA, 4. studenog 2004. (Hina/AFP) - Trojica britanskih vojnika su poginula u četvrtak u samoubilačkom napadu južno od Bagdada dok američka vojska pojačava pritisak na Faluju, 50 km zapadno od glavnog grada, napadajući gerilska skrovišta.

"Pretrpjeli smo određene gubitke, uključujući i trojicu poginulih", izjavio je u Londonu državni tajnik zadužen za oružane snage Adam Ingram. Poginuli vojnici su bili pripadnici pukovnije Black Watch koja broji oko 850 vojnika.

Kombinirane američko-iračke snage sve više pritišću Falluju, a stanovnici se pribojavaju nove ofenzive, posebice nakon reizbora Georgea W. Busha za predsjednika.

Sjeverno i južno od Bagdada izvršena su dva napada autobombom pri čemu su poginula četiri a ranjena 24-orica iračkih vojnika, od kojih su šestorica pripadnici Iračke nacionalne garde.

U Iraku je i dalje neizvjesna sudbina Britanke Margaret Hassan, djelatnice humanitarne udruge CARE. Njezini su otmičari zaprijetili da će je, ukoliko se Britanci u roku od 48 sati ne povuku iz Iraka, predati skupini koju predvodi al-Zarqawi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙