FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BARROSO OBJAVIO IZMIJENJENI SASTAV KOMISIJE

BRUXELLES,4. studenoga(Hina) - Imenovani predsjednik Europske komisijeJose Manuel Barroso objavio u četvrtak da je uspio dogovoriti novisastav Komisije, za koji će tražiti potporu Europskog parlamenta.
BRUXELLES,4. studenoga(Hina) - Imenovani predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso objavio u četvrtak da je uspio dogovoriti novi sastav Komisije, za koji će tražiti potporu Europskog parlamenta.

Barroso je na konferenciji za novinare u četvrtak navečer, održanoj nedugo nakon otvaranja summita Europske unije, rekao da će talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini zamijeniti Rocca Buttigliona na mjestu povjerenika za pravosuđe i sigurnost. Drugi sporni kandidat Mađar Laszlo Kovacs će promijeniti resor i umjesto energetike dobit će poreznu politiku.

Novoimenovani latvijski kandidat Andris Piebalgs će preuzeti energetiku, dok će Nizozemka Neelie Kroes zadržati resor tržišnog natjecanja.

Novi izmijenjeni sastav Komisije treba dobiti potporu Europskog parlamenta. Prošli tjedan je Barroso zatražio odgodu glasovanja o Komisiji, kada je postalo jasno da neće moći dobiti potporu europskih zastupnika, zbog nekoliko spornih budućih članova Komisije.

Novoimenovani povjerenici morat će proći proceduru saslušanja pred Europskim parlamentom. Predsjednik Parlamenta Josep Borrel najavio da će se sa saslušanjima početi već sljedeći tjedan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙