FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Autocestom u Sloveniju već od Bregane

LJUBLJANA,4. studenoga(Hina) - Slovenski ministar prometa Marko Pavlihapustio je u četvrtak u promet 12,3 kilometara dugu dionicu autocesteod graničnog prijelaz Bregana-Obrežje do Krške vasi, čijainvesticijska vrijednost iznosi 100 milijuna eura.
LJUBLJANA,4. studenoga(Hina) - Slovenski ministar prometa Marko Pavliha pustio je u četvrtak u promet 12,3 kilometara dugu dionicu autoceste od graničnog prijelaz Bregana-Obrežje do Krške vasi, čija investicijska vrijednost iznosi 100 milijuna eura.

Kako je priopćila državna tvrtka za gradnju cesta DARS, ove bi godine na pravcu autoceste od Ljubljane do hrvatske granice trebala biti otvorena i dionica Krška vas - Smlednik. To znači da bi uskoro bilo ukupno u prometu 72 kilometra suvremene autoceste s 4 trake koja vodi od Ljubljane do granice s Hrvatskom, što je tri četvrtine od 103 kilometra ukupne dužine autoceste Ljubljana - Obrežje koja je dio paneuropskog koridora broj 10 i nastavlja se prema Austriji do graničnog prijelaza Karavanke.

Predviđeno je da će preostale dionice na pravcu Ljubljana - Obrežje biti završene do 2007. godine.

"Potrebe slovenskog gospodarstva diktiraju nam da i preostale dionice iz nacionalnog programa koje se nalaze na pravcu europskih koridora dovršimo što prije", rekao je Pavliha na svečanosti otvaranja dionice Krška vas - Obrežje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙