FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ALLAWI TRAŽI SUDJELOVANJE U DEMOKRATIZACIJI IRAKA

RIM, 4. studenog 2004. (Hina/AFP) - Irački premijer Iyad Allawi pozvaoje u četvrtak u Rimu, nakon sastanka sa svojim talijanskim kolegomSilviom Berlusconijem, "zemlje promatrače" da pridonesu procesudemokratizacije u njegovoj zemlji.
RIM, 4. studenog 2004. (Hina/AFP) - Irački premijer Iyad Allawi pozvao je u četvrtak u Rimu, nakon sastanka sa svojim talijanskim kolegom Silviom Berlusconijem, "zemlje promatrače" da pridonesu procesu demokratizacije u njegovoj zemlji.

"Odlučni smo da odemo naprijed prema demokratizaciji i državi prava. Tom prigodom želim se obratiti zemljama koje su se zadovoljile ulogom promatrača tražeći od njih potpiru za izgradnju boljeg Iraka", rekao je Allawi na konferenciji za novinare.

On će u petak posjetiti Bruxelles gdje će sudjelovati na summitu EU-a na kojem će se okupiti čelnici 25 zemalja članica. EU bi na tom summitu trebala bolje definirati svoju ulogu u obnovi Iraka.

Berlusconi je pak potvrdio angažman svoje zemlje u Iraku.

"Italija ima u Iraku svoje vojnike kako bi proces prema potpunoj demokratskoj sudbini mogao biti izveden u što kraćem roku i Italija će ostati u Iraku da ispuni zahtjeve iračke legitimne vlade", dodao je.

Izbori će se u Iraku održati u siječnju 2005. godine. Italija ima 3.000 svojih vojnika u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙