FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

šah: dobar start hrvatske reprezentacije

ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - U španjolskoj Taragoni, gradićustotinjak kilometara udaljenom od Barcelone počela je 12. Olimpijadaslijepih i slabovidnih šahista na kojoj sudjeluju 32 momčadi.
ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - U španjolskoj Taragoni, gradiću stotinjak kilometara udaljenom od Barcelone počela je 12. Olimpijada slijepih i slabovidnih šahista na kojoj sudjeluju 32 momčadi.

Reprezentacija Hrvatske, koja je došla u vrlo jakom sastavu - s majstorskim kandidatima Milutinom Šakićem, Vlatkom Marendićem, Krešimirom Kačićem i Hinkom Cajzlerom, rangirana je kao treća i s pravom se može nadati vrlo visokom plasmanu. U prvom kolu, naši su poslije vrlo dobre igre svladali Moldaviju s 3:1. Pobjede su izborili Šakić, Kačić i Cajzler, a izgubio je Marendić.

Važniji rezultati prvoga kola:

Poljska-Slovačka 3,5:0,5 , Ukrajina-Indija 3,5:0,5 , Rusija-Švedska 3:1, Rumunjska-Grčka 4:0, Mađarska-Srbija i Crna Gora 1,5:2,5 , Slovenija-Nizozemska 3:1, Francuska-Južna Afrika 4:0, Finska-Turkmenistan 3,5:0,5 , Kazahstan-Peru 4:0 itd.

Na olimpijadi će se ukupno odigrati 9 kola, a natjecanje završava 12. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙