FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠAH - PORAZI HRVATSKIH SELEKCIJA

CALVIA/ZAGREB, 20. listopada (Hina) - U 6. kolu 36. šahovskeolimpijade, što se igra na španjolskom otoku Mallorci, naše suselekcije pretrpjele dva poraza u susretu s mnogo jačim suparnicima.
CALVIA/ZAGREB, 20. listopada (Hina) - U 6. kolu 36. šahovske olimpijade, što se igra na španjolskom otoku Mallorci, naše su selekcije pretrpjele dva poraza u susretu s mnogo jačim suparnicima.

U prvom susretu sa Sjedinjenim Državama, desetom reprezentacijom sa svjetske rangliste, naši su šahisti minimalno poraženi (2,5:1,5), a u petom susretu s Rumunjskom, također desetom na svijetu, naše šahistice su izgubile s 2,5:0,5.

U meču s Amerikancima sjajno je igrao Zdenko Kožul, koji je poslije žrtve kvalitete u napadu slomio Šabalova. Izgubili su Robert Zelčić i Hrvoje Stević, a remizirao je Goran Dizdar.

Od naših šahistica počasnih pola boda izborila je Mirjana Medić, a izgubile su Mara Jelica i Rajna Šargač.

Ukrajinski šahisti nanijeli su prvi poraz Azerbejdžanu s 2,5:1,5 pa i dalje vode s 19 bodova, ali su im se opasno približili Rusi nakon pobjede od 3,5:0,5 nad Izraelom. Naši šahisti imaju 13,5 bodova.

Kineske šahistice dobile su i šesti meč i potpuno otvorili put prema četvrtoj uzastopnoj olimpijskoj medalji. Svladale su Ruskinje s 2:1, pa vode sa 16 bodova. Naše šahistice su u donjem dijelu ljestvice sa 9 bodova.

SAD – HRVATSKA (m) 2,5:1,5 (Šabalov-Kožul 0:1, Goldin-Zelčić 1:0, Kajdanov-Stević 1:0, Guljko-Dizdar remi)

HRVATSKA - RUMUNJSKA (ž) 0,5:2,5 (Medić-Foišor remi, Jelica-Peptan 0:1, Šargač-Olarasu 0:1).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙