FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ŠPANJOLSKOJ I DALJE POSTOJI TERORISTIČKA PRIJETNJA

MADRID, 3. studenog 2004. (Hina) - Teroristička prijetnja u Španjolskojje i dalje vrlo velika, kao i u drugim europskim zemljama, ocijenio jeu srijedu u Madridu privremeni direktor Europola Mariano SimancasCarrion, govoreći pred istražnim parlamentarnim povjerenstvom oterorističkim napadima 11. ožujka u Madridu.
MADRID, 3. studenog 2004. (Hina) - Teroristička prijetnja u Španjolskoj je i dalje vrlo velika, kao i u drugim europskim zemljama, ocijenio je u srijedu u Madridu privremeni direktor Europola Mariano Simancas Carrion, govoreći pred istražnim parlamentarnim povjerenstvom o terorističkim napadima 11. ožujka u Madridu.

Carrion, bivši direktor odjela za terorizam Europola, također je naglasio kako, prema njegovim saznanjima, ne postoji "ni najmanja indicija ni dokaz" o povezanosti islamističkih pokreta i baskijske separatističke organizacije ETA-e, što uporno tvrdi španjolska konzervativna oporba.

Španjolska se i dalje nalazi na čelu popisa europskih zemalja kojima prijete islamistički napadi, među kojima su i Velika Britanija, Poljska i Italija koje su poslale svoje vojnike u Irak te Francuska, no zbog drugih razloga, rekao je Carrion, a prenose svjetske agencije.

Promjena vlasti u Španjolskoj nije značajno promijenila stupanj te prijetnje, naglasio je.

Socijalistička vlada Josea Luisa Rodrigueza Zapatera povukla je nakon pobjede na izborima 14. ožujka španjolske vojnike iz Iraka.

U Španjolskoj su u listopadu razbijene dvije terorističke ćelije koje su planirale nove napade u Madridu. Prošloga četvrtka uhićeno je 13 njihovih pripadnika, a u srijedu još jedan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙