FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ETA TRAŽI DIJALOG "BEZ PREDUVJETA"

SAN SEBASTIJAN, 28. listopada 2004. (Hina/AFP) - Separatističkibaskijska skupina ETA tvrdi da je spremna uključiti se u "otvoreni ikonkretni proces dijaloga" sa španjolskom vladom koji neće ovisiti nio kakvim "preduvjetima", navodi se u priopćenju te skupine koje jeobjavio neovisni baskijski dnevnik "Gara".
SAN SEBASTIJAN, 28. listopada 2004. (Hina/AFP) - Separatistički baskijska skupina ETA tvrdi da je spremna uključiti se u "otvoreni i konkretni proces dijaloga" sa španjolskom vladom koji neće ovisiti ni o kakvim "preduvjetima", navodi se u priopćenju te skupine koje je objavio neovisni baskijski dnevnik "Gara".

"Rješenje sukoba o budućnosti baskijske države doći će iz dijaloga, pregovora i saveza. Nitko nema formulu potpunog rješenja. Proces dijaloga koji će voditi do sporazuma iziskuje sudjelovanje svih čimbenika", dodaje se u priopćenju u kojem se, međutim, ne spominje prekid terorističkih napada.

"Jedino rješenje je organiziranje otvorenog i konkretnog procesa dijaloga, ali ne smiju se iznositi preduvjeti", ističe ova separatistička organizacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙