FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI PEKING: KINEZI ĆE POTROŠITI 37 MILIJARDI DOLARA

PEKING, 1. studenog 2004. (Hina/DPA) - Nismo nimalo zabrinuti u svezinapretka radova, a Kina ima našu punu podršku i povjerenje da se navrijeme pripremi za Olimpijske igre 2008, kazao je prilikom službenogposjeta pekingu predsjednik MOO-a Jacques Rogge.
PEKING, 1. studenog 2004. (Hina/DPA) - Nismo nimalo zabrinuti u svezi napretka radova, a Kina ima našu punu podršku i povjerenje da se na vrijeme pripremi za Olimpijske igre 2008, kazao je prilikom službenog posjeta pekingu predsjednik MOO-a Jacques Rogge.

Sada smo na pola puta i ovaj dio je uvijek složen jer treba prijeći iz pukog planiranja u operacionalizaciju, a na taj dio smo upozorovali i Sydney,Salt Lake City i nedavno Atenu, dodao je Rogge, koji se ranije sastao i sa kineskim predsjednikom Hu Jintaom.

Očekuje se da će Kina i Peking potrošiti basnoslovnih 37 milijardi dolara za OI, a od te sume tek će se dvije milijarde potrošiti na izgradnju i obnovu borilišta. Unatoč brojnim strahovima da su Kinezi precijenili svoje snage sa tako velikim proračunom, Rogge se ne boji da Kinezi neće uspjeti ostvariti planirano.

To sigurno neće biti obične Igre, Kinezi će svakako krenuti dalje od viđenog u Ateni, kazao je Rogge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙