FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRITANSKI ČETVERAC NAJBOLJA MUŠKA POSADA U 2004.

LONDON, 26. listopada 2004. (Hina) - Međunarodna veslačka federacija(FISA) objavila je nagrade za najbolje posade i trenera u 2004.godini.
LONDON, 26. listopada 2004. (Hina) - Međunarodna veslačka federacija (FISA) objavila je nagrade za najbolje posade i trenera u 2004. godini.

Najboljom posadom u muškoj konkurenciji izabran je britanski četverac, kojeg čine Matthew Pinsent, Ed Coode, James Cracknell i Steve Williams. Četverac je formiran nakon začuđujuće odluke trenera Juergena Groeblera tek u proljeće ove godine. Imali su pregršt problema s ozljedama, mijenjao se sastav posade i nastup na OI bila im prva velika regata na kojoj su nastupili zajedno. Zahvaljujući odličnoj taktici trenera Groeblera domogli su se zlatne medalje u Ateni, a Pinsentu je to bilo četvrto olimpijsko zlato.

Nagrada u ženskoj konkurenciji pripala je Nijemici Katrin Rutschow-Stomporowski, koja je 2004. bila nepobijeđena u utrkama Svjetskog kupa, a sve je začinila osvajanjem zlatne medalje u samcu na OI u Ateni. Katrin Rutschow-Stomporowski je u vrhu svjetskog veslanja više od deset godina. Kao 16-godišnjakinja je osvojila srebrnu medalju na Juniorskom svjetskom prvenstvu 1991. Potom je dva puta bila svjetska juniorska prvakinja, a do prvog naslova u seiorskoj konkurenciji došla je na SP-u 1994. Godine 1996. osvojila je zlato na OI u Atlanti i od tada ju ne zaobilaze medalje na velikim natjecanjima.

Trenerom godine proglašen je Mike Teti, koji je američki osmerac, nakon 40 godina suše, na OI u Ateni odveo do zlatne medalje. Teti je 12 godina bio aktivni veslač, a zatim je devet sezona bio trener na sveučilištu Princeton. Od 1997. je glavni trener američke muške reprezentacije, te je zaslužan za tri uzastopna zlata osmerca na svjetskim prvenstvima 1997., 1998. i 1999. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙