FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Svih svetih - državna izaslanstva položila vijence

ZAGREB, 1. studenog 2004. (Hina) - Predsjednici Republike, Vlade iHrvatskog sabora - Stjepan Mesić, Ivo Sanader i Vladimir Šeks sizaslanstvima danas su na blagdan Svih svetih položili vijence izapalili svijeće kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja nazagrebačkom groblju Mirogoju u spomen na poginule za domovinu.
ZAGREB, 1. studenog 2004. (Hina) - Predsjednici Republike, Vlade i Hrvatskog sabora - Stjepan Mesić, Ivo Sanader i Vladimir Šeks s izaslanstvima danas su na blagdan Svih svetih položili vijence i zapalili svijeće kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju u spomen na poginule za domovinu.

U Vladinom izaslanstvu bili su i potpredsjednici Jadranka Kosor i Andrija Hebrang te ministri obrane i financija te zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Berislav Rončević, Ivan Šuker i Marina Matulović-Dropulić. U saborskom izaslanstvu bili su i potpredsjednici Đurđa Adlešić i Luka Bebić.

Predsjednik Vlade i Sabora Ivo Sanader i Vladimir Šeks s izaslanstvima položili su vijence i zapalili svijeće i na Oltar domovine na Medvedgradu, na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. Svijeću su zapalili i kod središnjeg Križa na Mirogoju.

Kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grob prvog hrvatskog predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH dr. Franje Tuđmana i na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju vijence su položili i zapalili svijeće izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH te Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s udrugama iz Domovinskog rata.

Izaslanstvo Grada Zagreba, na čelu sa zamjenikom gradonačelnice Milanom Bandićem, položilo je vijence kod Križa u aleji poginulih hrvatskih branitelja i na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju te na grobu dr. Franje Tuđmana zapalili svijeću.

Bandić i predsjednik Vijeća gradske četvrti Maksimir Mario Pilaš položili su vijence i ispred spomenika poginulim braniteljima u Maksimiru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙