FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA PONEDJELJAK, 1. STUDENOGA

ZAGREB, 1. studenoga 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 1. studenoga.
ZAGREB, 1. studenoga 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 1. studenoga.

ZAGREB - Kršćani se od najranijih dana spominju svih svetih i svojih pokojnika iz čega su u vjerskoj tradiciji proizašle svetkovine Svi sveti i Dušni dan koji se slave 1. i 2. studenoga.

U povodu Dana Svih svetih, 1. studenoga, državna će izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić položit će vijenac kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoj u 9 sati.

Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader sa izaslanstvom hrvatske Vlade u kojem će biti potpredsjednici Jadranka Kosor i Andrija Hebrang te ministri Marina Matulović- Dropulić i Ivan Šuker položit će vijence kod Križa u Aleji branitelja na Mirogoju (9 sati), na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana (9,20 sati) i na zajedničku grobnicu neindentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Krematoriju (9,30 sati) te na Oltar Domovine na Medvedgradu (10 sati).

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sa saborskim izaslanstvom također će položiti vijence kod Križa u Aleji branitelja i zapaliti svijeću kod središnjeg Križa na Mirogoju u 9 sati, a potom će položiti vijence na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana (9,20 sati) i na zajedničku grobnicu neindentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Krematoriju (9,30 sati) te na Oltar Domovine na Medvedgradu (10 sati).

Potom će izaslanstvo Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH na čelu s ministrom obrane Berislavom Rončevićem i zamjenikom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga generalom pukovnikom Slavkom Barićem položiti vijenac kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grob prvog predsjednika i vrhovnog zapovjednika OS RH Franje Tuđmana, a potom i na zajedničku grobnicu za neindentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Nakon državnih izaslanstva vijence će položiti i izaslanstvo Grada Zagreba koje će voditi zamjenik gradonačelnice Milan Bandić i to od 9 sati kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te zapaliti svijeće na grobu dr. Franje Tuđmana i položiti vijence na zajedničku grobnicu neindentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Krematoriju.

ZAGREB - Osim državnih izaslanstava, na Dan Svih svetih vijence će položiti stranačka izaslanstva i predstavnici udruga.

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) položit će vijence na Oltaru Domovine, na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i kod Križa hrvatskih branitelja. Izaslanstvo Socijaldemokratske partije (SDP) položit će vijenac kod velikog Križa na Mirogoju, a izaslanstvo Hrvatske seljačke stranke (HSS) položit će vijence na grob svojih stranačkih prvaka i narodnih tribuna Stjepana Radića, Vladka Mačeka i Jurja Krnjevića te na grob Antuna Radića, Josipa Torbara i Ivana Pernara kao i na grob Drage Stipca.

Društvo domovinskog ponosa i časti "Viribus unitis" predvođeno umirovljenim hrvatskim generalima položit će vijence i zapaliti svijeće na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, ratnog ministra obrane Gojka Šuška i kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH najprije će položiti vijence na Grobnicu narodnih heroja, a potom na grobove Vladimira Nazora, Ivana Ribara, Vladimira Bakarića, na partizansko groblje, na groblje kozaračke djece i kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić predvodit će misu u crkvi Krista kralja na Mirogoju, (16 sati).

ZAGREB - Sveta misa za prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana bit će na Medvedgradu, Oltaru Domovine, u kapelici Sv. Filipa i Jakova, (11 sati).

SISAK - Predstavnici udruge "Viribus unitis" će položiti vijenac i zapaliti svijeće na grobu ratnog načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, saborskog zastupnika i predsjednik udruge stožerni general Janko Bobetko u Gradskom groblju u Sisku, (11 sati).

JASENOVAC/KUMROVEC - Predstavnici Udruge antifašističkih boraca Sisačko- moslavačke županije položit će vijenac kod centralnog spomenika u Jasenovcu u znak sjećanja na sve žrtve jasenovačkih logora, (10 sati), a predstavnici Udruge antifašističkih boraca Krapinsko-zagorske županije kod spomenika Josipu Brozu Titu u Kumrovcu, (10 sati).

dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙