FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUTTIGLIONE SE POVLAČI IZ BARROSOVE KOMISIJE

RIM, 30. listopada 2004. (Hina/AFP) - Talijan Rocco Buttiglione usubotu je u Rimu najavio svoje povlačenje iz Europske komisije načijem je čelu Jose Manuel Durao Barroso, a nakon što ga je Europskiparlament optužio za homofobiju, javljaju agencije.
RIM, 30. listopada 2004. (Hina/AFP) - Talijan Rocco Buttiglione u subotu je u Rimu najavio svoje povlačenje iz Europske komisije na čijem je čelu Jose Manuel Durao Barroso, a nakon što ga je Europski parlament optužio za homofobiju, javljaju agencije.

"Spreman sam povući se elegantno iz nove Europske komisije predsjednika Jose Manuela Durao Barrosa kojoj želim uspjeh jer Europi treba jaka Komisiji", kazao je Buttiglione, a prenijela agencija France Presse.

Buttiglione, blizak prijatelj pape Ivana Pavla Drugog, sukobio se s euro-zastupnicima nakon što je izjavio da je homoseksualnost "grijeh" te se obrušio na samohrane majke, dodaje Reuters.

On je prvi kandidat za člana Komisije kojeg je odbio parlamentarni odbor.

Buttiglione je kazao kako čovječanstvo periodično odlučuje pročistiti se biranjem "nevine žrtve".

"Sada sam ja odabran i ne žalim zbog toga previše", rekao je Buttiglione na konferenciji za novinare.

Zahvalio je Barrosu na "razumjevanju i na tome što ga je branio koliko je mogao", prenosi Reuters.

Talijanski mediji nagađaju da bi talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini mogao biti novi kandidat za posao u Bruxellesu, a da bi njegovo mjesto u vladi mogao dobiti Gianfranco Fini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙