FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa uoči sutrašnjeg summita primio Prodija

RIM, 28. listopada 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. primio je učetvrtak u privatnu audijenciju predsjednika Europske komisije RomanaProdija, kojem uskoro istječe mandat.
RIM, 28. listopada 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. primio je u četvrtak u privatnu audijenciju predsjednika Europske komisije Romana Prodija, kojem uskoro istječe mandat.

Prodi je poklonio Papi knjigu i sliku Europe viđene iz nebeskih visina. Uoči povijesnog potpisivanja europskog Ustava, Papa je rekao kako je Sveta Stolica poduprla stvaranje Europske unije prije nego li je ona pravno stvorena te da je kršćanstvo u svojim različitim oblicima pridonijelo stvaranju zajedničke savjesti europskih naroda.

To je nepobitni podatak koji neće niti jedan povjesničar moći zaboraviti, naglasio je Ivan Pavao II. i izrazio žaljenje što se temeljni europski zakon ne poziva na zajedničke kršćanske korijene zemalja koji čine EU.

Papa je poželio prevladavanje "teškoća koje su pojavile ovih dana glede nove Europske komisije", te je izrazio nadu u "nalaženje rješenja obostranim štovanjem u duhu suglasja među svim zainteresiranim instancama".

Papa je poželio Europskoj uniji mogućnost da "može uvijek na najbolji način izraziti velike tradicije zemalja članica i da na međunarodnom planu djeluje za mir među narodima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙