FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konzum predstavio novi vizualni identitet

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Trgovački lanac Konzum iz sastavakoncerna Agrokor predstavio je danas novi vizualni identitet te novislogan "S Vama kroz život".
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Trgovački lanac Konzum iz sastava koncerna Agrokor predstavio je danas novi vizualni identitet te novi slogan "S Vama kroz život".

Projekt osmišljavanja novog vizualnog identiteta, kako je istaknuto na konferenciji za novinare, započeo je krajem prošle godine, a vrijedan je više od 25 milijuna kuna.

Do sada je preuređeno 130 prodavaonica, a preostali dio objekata uređivati će se dinamikom od oko 40 prodavaonica mjesečno.

Predsjednik Uprave Konzuma Drago Munjiza istaknuo je kako je Konzumova vizija poslovanja vezana uz Konzum kao vodeću regionalnu kompaniju koja će biti standard i mjerilo kvalitete u svim segmentima poslovanja.

Konzum je u prvi devet mjeseci ostvario rast prodaje od 35 posto, a očekuje se da će ove godine Konzum ostvariti promet od 9 milijardi kuna.

Projekt osmišljavanja novog vizualnog identiteta povjeren je engleskoj agenciji za dizajn i konzalting 20/20, dok su za rješenje eksterijera i implementaciju u interijeru zaslužni dizajneri Agrokorovog Odjela za korporativnu komunikaciju i dizajn.

Novi identitet koji će se koristiti u svim dućanima Konzuma kao dominantnu boju koristi crvenu, dok zelena boja, koja je tradicionalno vezana uz Konzum naglašava strateško opredjeljenje tog trgovačkog lanca prema svježem asortimanu. Osim toga, osnovni elementi komunikacije na eksterijeru prodavaonica su logotip, bočni display, zelena linija koja povezuje početak i kraj prodavaonice, crveni ulaz i oslikani izlog.

Novi slogan Konzuma "S Vama kroz život" izabran je putem javnog natječaja na koji je pristiglo više od 30 tisuća prijedloga. Autorima slogana Vedranu Mikulčeku i Aniti Bujanić koji su oboje predložili isti tekst slogana uručene su nagrade za autorski rad u pojedinačnim vrijednostima od 50 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙