FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIKANCI STEGNULI OBRUČ OKO RAMADIJA, BORBE I U FALLUJI

RAMADI/BAGDAD, 28. listopada 2004. (Hina) - Američki su vojnici učetvrtak stegnuli obruč oko iračkoga grada Ramadija koji je u rukamapobunjenika, a u Falluji istodobno traju sukobi između gerilaca iameričke vojske u kojima su poginule dvije osobe, a šest ih jeozlijeđeno, izvijestili su iz lokalne bolnice.
RAMADI/BAGDAD, 28. listopada 2004. (Hina) - Američki su vojnici u četvrtak stegnuli obruč oko iračkoga grada Ramadija koji je u rukama pobunjenika, a u Falluji istodobno traju sukobi između gerilaca i američke vojske u kojima su poginule dvije osobe, a šest ih je ozlijeđeno, izvijestili su iz lokalne bolnice.

Iračka je policija izvijestila da su gerilci prema američkoj vojnoj bazi i lokalnoj zgradi uprave u Ramadiju ispalili tri rakete. Borbe se vode cijelo jutro u središnjem i zapadnom dijelu grada, prenosi France presse. Reuters javlja da je ispred Velike džamije tijekom prolaska američkog vojnog konvoja eksplodirao automobil-bomba.

Iz lokalne bolnice je javljeno da su u borbama u istočnom dijelu Ramadija ozlijeđene dvije žene, no vozilo hitne pomoći nije uspjelo stići do njih zbog silovitih sukoba u gradu. Iračka je policija izvijestila da je u gradu uhićeno nekoliko osoba. Ramadi, glavni grad sunitske pokrajine Al-Anbar poprište je čestih sukoba i napada pobunjenika na američke marince koji su ondje razmješteni.

Iračka vlada, koju podupiru Sjedinjene Države stanovništvu zemlje je obećala da će slomiti otpor pobunjenika u Ramadiju i u ostalim pobunjeničkim uporištima prije održavanja parlamentarnih izbora u siječnju.

Agencija France presse objavila je da su u američkom bombardiranju Falluje u srijedu poginule dvije osobe, a borbe se nastavljaju i u četvrtak.

U Bagdadu je u srijedu u napadu stradao irački diplomat Qussai Mehdi, koji je ubijen na putu iz iračkog ministarstva vanjskih poslova prema svome domu. Odgovornost za napad preuzela je ekstremistička skupina "Islamska vojska u Iraku".

Glasnogovornik iračkog ministarstva unutarnjih poslova u četvrtak je izvijestio da su u pucnjavi do koje je došlo u srijedu u Bagdadu poginuli novinar i prevoditelj koji su radili za privatnu iračku televizijsku postaju Al-Chariquiju, a dvojica njihovih kolega su ozlijeđena.

Katarska tv-mreža Al-Jazeera u srijedu je pustila novu video snimku britanske humanitarke Margaret Hassan, otete 19. listopada u Bagdadu, u kojemu ponovno poziva britanske trupe da se povuku iz Iraka te da "oslobode iračke zatvorenice".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙