FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Požar u bivšoj vojarni izbio zbog iskrenja od piljenja

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Požar koji je prije dva dana izbiou krovištu bivše vojarne u zagrebačkom naselju Črnomercu izazvale suiskre koje su u tijeku piljenja drva pale na piljevinu i rasplamsalese u vatru, izvijestila je danas zagrebačka policija.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Požar koji je prije dva dana izbio u krovištu bivše vojarne u zagrebačkom naselju Črnomercu izazvale su iskre koje su u tijeku piljenja drva pale na piljevinu i rasplamsale se u vatru, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policijskim očevidom, koji je trajao dva dana, utvrđeno je da je požar izbio u južnom dijelu potkrovlja zgrade, gdje se nalazila stolna pila na kojoj su zaposlenici poduzeća "Mucić Co." pilili drvene komade skinute s krova i potkrovlja.

U tijeku piljenja nastalo je iskrenje, a iskre su pale na veću količinu piljevine koja je počela tinjati i na kraju se zapalila, kažu u policiji. Plamen se proširio na veći dio krovišta i potkrovlja napravljenog od drveta, stiropora, heraklita i piljevine. U požaru je izgorjelo oko 700 četvornih metara krovišta i potkrovlja, a prostorije na prvom i drugom katu većim su dijelom oštećene.

U policiji navode da materijalna šteta još nije utvrđena, ali da je znatna.

Požar je izbio u utorak oko 5,20 sati u krovištu poslovne zgrade bivše vojarne hrvatskih Oružanih snaga u Ilici 207, koja je ustupljena Ministarstvu pravosuđa.

Iako je požar ubrzo ugašen, a vatrogasci su uspjeli sanirati i dio zgrade koj je prijetio urušenjem, očevid je zbog visoke temperature i dima počeo tek u utorak popodne, a nastavljen je i jučer.

U zgradi u prostoru bivše vojarne svojedobno je bio smješten SFOR, a po planu Ministarstva pravosuđa ondje bi se trebali preseliti svi zagrebački prvostupanjski sudovi i Općinsko državno odvjetništvo.

Inače, iz Ministarstva pravosuđa danas je priopćeno da ono "neće biti oštećeno jer se izvođač radova, tvrtka 'Mucić i co.", ugovorom obvezala da će osigurati objekte dok izvodi radove". U priopćenju se dodaje da "većih teškoća neće biti ni s ispunjenjem ugovorenih rokova svršetka radova i preuzimanja objekta, a to je do kraja ožujka 2005. Moguće kašnjenje zbog nastalih okolnosti neće biti duže od osam dana", navodi se u priopćenju Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙