FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet bez zastoja

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Promet je srednjeg intenziteta iteče bez većih zastoja, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 18,30sati.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Promet je srednjeg intenziteta i teče bez većih zastoja, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 18,30 sati.

Kraći zastoji mogući su na dionicama cesta na kojima traju radovi. Mokrih kolnika ima na pojedinim cestama u Istri, u ostalom dijelu zemlje kolnici su suhi.

Duž Jadranske magistrale i na cestama kroz gorja mogući su odroni zemlje i kamenja.

Večeras u 1.00 sat kreće izvanredan prijevoz iznimno velike širine (6.10m) kretat će se na relaciji granični prijelaz Pasjak -Rijeka (brodogradilište 3. maj, gdje se očekuje u 3 sata. Za to vrijeme navedena trasa biti će u potpunosti zatvorena.

Tunel Učka će još večeras zbog radova biti zatvoren, od 22 do 6 sati, pa će vozila do 3.5 tona prometovati preko Učke, a ona iznad 3.5 t smjerom čvor Vranja-Vozilići-Opatija. Tijekom se kroz tunel prometuje izmjenično. Zabrana vožnje kroz tunel još vrijedi za vozila šira od 2.75 m, koja do daljnjega moraju prometovati priobalnom cestom kroz Lovran i Plomin.

Radova ima i na Istarskom ipsilonu: sanacija vijadukta Gorenja Vas traje do 5. studenog, a radovi na mostovima od Matulja do Rogovića, te sanacija pokosa na 52. km do 15. studenog.

Na autocesti A6 Zagreb-Rijeka traju radovi na čvoru Oštrovica i na vijaduktu Svilno (dionica Orehovica-Kikovica), te se prema Rijeci vozi jednim trakom uz prometnu signalizaciju.

Na D1 između Gračaca i Knina obnavlja se most "Brekina Draga", pa se tim dijelom ceste vozi uz privremenu prometnu regulaciju. Sutra će dionica Gračac-Knin biti će zatvorena u vremenu od 9.00 do 16.00 sati, obilazni pravac je: Gračac-Obrovac-ŽC 6026-Kistanje-D 509-Knin i obratno.

Zbog pojačanih radova na Jadranskoj magistrali na dionicama Ruskamen-Dupci i Igrane-Živogošće, te obilaznici Makarske, povremeno dolazi do kraćih zastoja, jer se prometuje izmjenično, uz semafore.

Na autocesti A1 Zagreb-Split obnavlja se kolnik dionice Jezerane-Otočac (na vijaduktu Borići, na 119. km u smjeru Zagreba), zatim na dijelu Otočac-Gospić (od 168+300 do 168 + 800 km zatvoren vozni i zaustavni trak te od 177 + 600 do 177 + 900 km zatvoren vozni i zaustavni trak.) te na Masleničkom mostu. Uz ograničenje brzine vožnje prometuje se jednim trakom, izmjenično ili dvosmjerno.

Zbog asfaltiranja ceste na području Ernestinova koje traje do 6. studenog, promet na pravcu Osijek-Vinkovci i dalje ide obilazno preko Vukovara. Od 30. listopada do 2. srudenog, za vrijeme blagdana Svih Svetih, cesta će biti otvorena.

Dionica D7 Vrpolje-Velika Kopanica zbog obnove mosta na kanalu Biđ do kraja listopada zatvorena je za sav promet. Obilaznica je: Vrpolje-Donji Andrijevci-Divoševci-Velika Kopanica.

Državnom cestom D53 Gradac Našički-Ruševo na Krndiji, zbog odrona zemlje u pojasu cestovne bankine blizu izvora pitke vode, vozi se usporeno uz ograničenje brzine na 40km/h.

Duž Zagrebačke obilaznice (Buzin-čvor Jankomir, čvor Jankomir-krak Lučko-Zaprešić, te na autocesti A3 Zagreb-Slavonski Brod promet povremeno usporavaju radovi na nekoliko dionica, tj. dvosmjerna vožnja južnim, pretjecajnim ili pak voznim trakom. U prometnim "špicama" mogući su dulji zastoji.

Pojačan je izlaz teretnih vozila na graničnim prijelazima Macelj i Bajakovo. Na ostalim graničnim prijelazima sva vozila prometuju bez zadržavanja.

GP Donji Miholjac otvoren je za putnički promet, dok je teretni još uvijek preusmjeren na Goričan, Golu, Terezino Polje i Duboševicu. Kontrolu prometa naftnih derivata i opasnih tvari moguće je obaviti na Donjem Miholjcu od 22 do 5 sati.

Cestom D2 od GP Dubrava Križovljanska do Varaždina nedjeljom je od 6 do 22 sata zabranjen promet teretnim vozilima ukupne mase iznad 7,5 t (iznimno je dopušten onima s dozvolom i vozilima opskrbe).

Trajekti plove redovito na svim linijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙