FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JEDAN KENIJAC OŽENJEN JE SA 130 ŽENA

NAIROBI, 25. listopada 2004. (Hina/dpa) - Kenijac koji se oženio sa130 žena u 65 godina rekao je da su za sretnu i produktivnu poligamnuobitelj potrebni "diktatura i težak rad".
NAIROBI, 25. listopada 2004. (Hina/dpa) - Kenijac koji se oženio sa 130 žena u 65 godina rekao je da su za sretnu i produktivnu poligamnu obitelj potrebni "diktatura i težak rad".

Ancentus Akuku, poznat pod nadimkom Opasni, živi u zapadnoj Keniji i pripadnik je etničke skupine Luo koja dopušta poligamiju.

Njegova lokalna zajednica smatra ga junakom i ikonom kulure Luoa.

"Nijedna žena nije me odbila. Znam što im treba reći i kako ih nasmijati. Znam kako ih privući. To je moja umjetnost", rekao je on u intervjuu za lokalne novine Standard.

Akuku se prvi put oženio 1939. s Dinah. Njegova posljednja žena, Auma, tek je navršila 20 godina kada su se vjenčali 1999.

"Nisam bila prisiljena ući u brak s njim. Šarmirala me njegova pamet i ljubav. Mislim da je on puno razumniji od mnogih današnjih mladića", rekla je Auma koja ima dvoje djece s Opasnim.

Dok Akuku možda, kako sam tvrdi, drži rekord u Keniji po broju supruga, izgleda da drži rekord i po broju rastava. Rekao je da se tijekom godina rastao od 85 žena. Neke je izbacio iz kuće jer su mu bile nevjerne.

Ponosi se time da dobro planira obitelj, pa tako sa svakom od žena nema više od četvero djece.

Akuku nije želio otkriti planira li još koje vjenčanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙