FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bioprognoza za Zagreb od 26. do 28. listopada

ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Bioprognoza za Grad Zagreb zautorak, 26. listopad, je relativno nepovoljna te je kod osjetljivijihosoba na vremenske prilike moguća glavobolja i dnevni umor, izvijestioje danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.
ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Bioprognoza za Grad Zagreb za utorak, 26. listopad, je relativno nepovoljna te je kod osjetljivijih osoba na vremenske prilike moguća glavobolja i dnevni umor, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

Srčani bolesnici osjetljiviji na vremenske promjene mogu imati povećane tegobe s krvnim tlakom i srčanim ritmom. Reumatski bolesnici mogu se dodatno žaliti na bolove u kostima i zglobovima, napetost i ukočenost u mišićima.

Svi kronični bolesnici trebaju redovito uzimati lijekove i smanjiti tjelesnu aktivnost. Na temelju mjerenja, zrak je u Zagrebu zdravstveno ocijenjen kao dobre kvalitete. Ultravioletno zračenje bit će minimalne jačine.

I za srijedu, 27. listopada, bioprognoza je nepovoljna. Ljudi osjetljiviji na vrijeme mogu se pojačano zamarati i lošije spavati, a osobe s migrenom mogu patiti od glavobolje. Srčani bolesnici osjetljiviji na vremenske promjene mogu imati povećane tegobe s krvnim tlakom i srčanim ritmom. Reumatski bolesnici mogu se dodatno žaliti na bolove u kostima i zglobovima, napetost i ukočenost u mišićima. Plućnim bolesnicima se savjetuje zadržavanje u kućnim uvjetima. Kronični bolesnici, uz redovito uzimanje lijekova, trebaju ograničiti tjelesne aktivnosti. Ultravioletno zračenje bit će minimalne jačine.

U četvrtak, 28. listopada, nastavlja se razdoblje relativno nepovoljne bioprognoze s mogućim prolaznim glavoboljama i razdražljivosti tijekom dana kod osoba osjetljivijih na vremenske uvjete. Srčani bolesnici osjetljiviji na vremenske promjene mogu imati povećane tegobe s krvnim tlakom i srčanim ritmom. Reumatski bolesnici mogu se dodatno žaliti na bolove u kostima i zglobovima, napetost i ukočenost u mišićima. Kronični bolesnici trebaju redovito uzimati ljekove i izbjegavati tjelesni napor. Ultravioletno zračenje bit će minimalne jačine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙