FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAK: POGINUO AMERIČKI DIPLOMAT

BAGDAD, 24. listopada 2004. (Hina/AFP/dpa) - Jedan je američkidiplomat ubijen u raketnom napadu blizu bagdadske zračne luke, a usvetom gradu Kerbali su ubijeni jedan šijistki vjerski dužnosnik ipolicajac, javljaju u nedjelju agencije.
BAGDAD, 24. listopada 2004. (Hina/AFP/dpa) - Jedan je američki diplomat ubijen u raketnom napadu blizu bagdadske zračne luke, a u svetom gradu Kerbali su ubijeni jedan šijistki vjerski dužnosnik i policajac, javljaju u nedjelju agencije.

Američki diplomat Ed Seitz ubijen je u nedjelju u Bagdadu, kazao je na putu iz Pekinga američki državni tajnik Colin Powell, a prenijela agencija Reuters.

"Tugujem zbog još jednog našeg gubitka danas u Bagdadu. Pomoćnik za regionalnu sigurnost Ed Seitz je bio hrabri Amerikanac, odan svojoj zemlji", rekao je Powell.

Kako javlja agencija France Presse, u nedjelju je u Kerbali ubijen Sheikh Muslim al-Tai koje se zajedno s iračkim policajcem vozio u automobilu kada su nepoznati napadači otvorili vatru na njih. Sheikh Muslim bio je član lokalnog vijeća Kerbale.

Agencija France Presse javlja i da je u nedjelju u Tigrisu, 70 kilomatara zapadno od Kirkuka, pronađeno tijelo muškarca bez glave.

Tijelo odjeveno u uniformu, koju nose zaposlenici različitih tvrtki u regiji, nije bilo moguće identificirati, objavila je policija.

U sjevernoiračkom gradu Mosulu u nedjelju je eksplodirala auto-bomba. Napad je bio usmjeren na američki konvoj koji je prolazio u blizini. U eksploziji teško su ranjena dva iračka civila, javili su svjedoci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙