FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČEO DRUGI KRUG PARLAMENTARNIH IZBORA U LITVI

VILNIUS, 24. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Drugi krugparlamentarnih izbora počeo je u nedjelju ujutro u Litvi, novojčlanici EU-a s brzo rastućom ekonomijom koja još uvijek pokušavaostaviti iza sebe niz političkih skandala.
VILNIUS, 24. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Drugi krug parlamentarnih izbora počeo je u nedjelju ujutro u Litvi, novoj članici EU-a s brzo rastućom ekonomijom koja još uvijek pokušava ostaviti iza sebe niz političkih skandala.

Birališta su otvorena u 7:00 sati po lokalnom vremenu, a prvi službeni rezultati očekuju se u 18:00 sati po GMT-u.

U prvom krugu parlamentarnih izbora, održanom 11. listopada, pobijedila je Laburistička stranka osvojivši 29 posto glasova i postavivši se tako ispred koalicijske vlade koja je trenutačno na vlasti.

Stranka milijardera ruskog porijekla Viktora Uspaskiča, osnovana prošle godine, dobila je 23 mjesta u parlamentu koji broji 141 mjesto, ali to nije dovoljno za pobjedu pa se stoga održava i drugi krug izbora.

Koalicija socijaldemokrata ruskog premijera Algirdasa Brauzauskasa i socijal-liberala predsjednika parlamenta Arturasa Paulauskasa u prvom je krugu osvojila 21 posto glasova i 19 mjesta.

To su prvi parlamentarni izbori organizirani u ovoj baltičkoj državi otkako je ona pristupila NATO-u i EU-u ove godine.

Laburistička je stranka vodila populističku kampanju obećavajući borbu protiv korupcije, stvaranje novih radnih mjesta i podizanje standarda života.

Konzervativci su dobili 15 posto glasova i 11 mjesta, a pristaše predsjednika svrgnutog u travnju Rolandasa Paksasa 11 posto i devet mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙