FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Partneri i direktori fonda "Quaestus", koordinatori hrvatsko-švedskog konzorcija koji stoji iza ponude Tele2, izjavili su danas da je neprihvaćanje ponude tvrtke Tele2 za trećeg operatera mobilne telefonije obična prijevara i krađa kojom su pokradeni i hrvatski građani i potencijalni investitori. Takve tvrdnje, kako su na današnjoj konferenciji za novinare rekli Tomislav Matić, Željko Lukač i Borislav Škegro iz "Quaestusa", temelje na tome što im Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije još nije dostavilo pismeno obrazloženje i detalje bodovnog postupka kojim je ponuda Tele2 odbijena.

ZAGREB - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt na današnjoj svečanoj sjednici u povodu 50. obljetnice trgovačkih sudova u Hrvatskoj izjavila je da većina trgovačkih sudova ove godine bilježi "pozitivne trendove u rješavanju sudskih predmeta". Kao primjer je navela Visoki trgovački sud koji je u zadnja četiri mjeseca, po prvi put u posljednjih šest godina, riješio više predmeta nego što ih je dobio. Pojasnila je da je tom uspjehu doprinjela i nova mogućnost da sucima pomažu kolege s manje opterećenih sudova. Istaknula je da će, radi veće učinkovitosti sudova, ustrajati na njihovoj boljoj tehničkoj opremljenosti, umrežavanju i izgradnji informatičkog sustava te uspostavljanju učinkovitog sustava upravljanja sudskim spisima.

ZAGREB - Državno odvjetništvo uskoro bi se moglo nagoditi oko naknade štete članovima obitelji ubijenih i nestalih poimenice navedenih u presudi tzv. gospićkoj skupini, osuđenoj za ratni zločin nad civilima 1991., doznaje se u Državnom odvjetništvu RH. Zamjenica glavnog državnog odvjetnika Zlata Hrvoj Šipek izjavila je da je Državno odvjetništvo do sada zaprimilo 65 zahtjeva članova obitelji žrtava navedenih u presudi tzv. gospićkoj skupini, no u nagodbe se nije moglo krenuti jer nisu bila osigurana sredstva za isplatu naknada. Ona očekuje da će Vlada uskoro donijeti odluku kojom će se iz proračunske rezerve izdvojiti sredstva za isplatu naknada šteta, nakon čega će Državno odvjetništvo početi s rješavanjem svakog pojedinačnog zahtjeva.

VUKOVAR - Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić prozvao je danas u Vukovaru Gradsko vijeće toga grada i OESS što se nisu očitovali o, kako je rekao, terorističkom napadu na vukovarski HSP, ocijenivši da u Hrvatskoj vrijede dvostruka pravila ponašanja, jedna za Hrvate, a druga za Srbe. "OESS kao dežurni čuvar demokracije i zaštitnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj nije našao za shodno niti da se oglasi, a da je kojim slučajem bačena bomba na prostorije Samostalne demokratske srpske stranke, znamo kako bi reagirali", izjavio je Đapić ustvrdivši kako je "na djelu pokušaj da se cijela stvar relativizira i zataška".

PULA - Zbog guste magle i ribarskih brodova koji su tijekom jutra, unatoč zabrani, plovili u akvatoriju rta Kamenjaka u Premanturi, danas nije održana topničko-raketna vježba, odnosno završna demonstracija rezultata dvotjedne vježbe gađanja "Štit 2004". Upravo iz tog razloga zapovjednik vježbe pukovnik Branko Vincelj nije dopustio gađanje zračnih ciljeva najmodernijim topničkim i raketnim sustavima izrazivši pritom žaljenje što voditelji elitnih postrojbi protuzračne obrane nisu uspjeli pokazati što su naučili tijekom 14-dnevne obuke.

ŠIBENIK - Liječnici službe Hitne medicinske pomoći upozorili su danas na "loš položaj te službe u hrvatskom zdravstvenom sustavu". "Iako jedan od najvažnijih dijelova zdravstvenog sustava, služba Hitne pomoći zanemarena je i u Ministarstvu zdravstva", rekao je predsjednik Udruge djelatnika Hitne medicinske pomoći Danijel Šota otvarajući međunarodni kongres "Prehospitalna internistička stanja", koji je danas počeo u šibenskom Solarisu u organizaciji te udruge. Upozorio je da je Hitna medicinska pomoć u Hrvatskoj neujednačno razvijena i opremljena, ovisno o mogućnostima pojedinih gradova te da je Hrvatska među rijetkim europskim zemljama koje još nisu donijele zakon o Hitnoj medicinskoj pomoći.

ZAGREB - Filmski redatelj Nenad Puhovski, autor dokumentarnog filma "Lora - svjedočanstva", odbacio je danas optužbe čelnika Zajednice udruga svehrvatskih veterana i dragovoljaca Domovinskog rata koji su film ocijenili pritiskom na pravosuđe i još jednim pokušajem blaćenja Domovinskog rata. Puhovski u priopćenju navodi da se film ne bavi Domovinskim ratom, kako tvrde čelnici Zajednice, već zločinima koji su se događali u Lori, postojanje kojih je, ističe, na prošlome suđenju optuženima za ratne zločine potvrdio i sam sudac Slavko Lozina u završnim riječima. Naglašava da film ne govori ni o čijoj individualnoj krivnji, da nema ni jednog imena uz koje bi se mogao vezati bilo koji individualni zločin, uključujući i osmoricu optuženih, te da stoga ne stoje tvrdnje Zajednice da se filmom prejudicira njihova krivnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙